Erişilebilirlik

Amerika'da Bugün "Cadılar Bayramı"


Amerika'da Bugün "Cadılar Bayramı"
Amerika'da Bugün "Cadılar Bayramı"

Amerika'da bugün Cadılar Bayramı. İngilizce adıyla Halloween olarak bilinen bu bayram aslında çok eski yüzyıllardan buyana uzanan bir gelenek. Amerika'da da Cadılar Bayramı'nda korkunç maskeler, garip giysiler, dehşet verici filmler moda. Haftasonunda başkent Washington'un gözde eğlence mekanlarından Georgetown ve Clarendon'da gençler birbirinden ilginç giysileriyle sokakları ve gece klüplerini doldurdu. Lady Gaga'lar, Smurf'ler ve diğer çizgi film kahramanları, kurgu bilim filmlerinin birbirinden acaip karakterlerini simgeleyen maskeler giymiş yüzlerce kişi çok renkli bir görüntü oluşturdu. Bu akşam da yine Washington'un özellikle Georgetown semtinde bir festival görüntüsü olacak. Cadılar, vampirler, ünlü pop yıldızları, çizgi film karakterleri omuz omuza yürüyüp sokaklarda, eğlenecek. Bu da televizyonlar için çok renkli bir görüntü oluşturacak.

Amerika'da Bugün "Cadılar Bayramı"
Amerika'da Bugün "Cadılar Bayramı"

Ama Halloween en çok çocukları sevindiren bir olay. Gündüz okullarda yapılan kostümlü derslere ek olarak akşam da 19:00-21:00 arasında çocuklar anne babalarıyla birlikte, ellerinde torbalar kapı kapı dolaşacak, şeker toplayacak. Onlara şeker, çikolata dağıtan komşuları da renkli kostümliri ve yüz makyajları içinde onları tanımadıkları numarası yapıp korkar görünecekler. Çocuklar arasında minnacık balerinler, sevimli cadılar, birbirinden güzel kovboylar olacağı için Halloween ya da Cadılar Bayramı eğlenceli geçecek. Kutlamalar öncesi çocukları olanlar evlerini örümcek ağları, Halloween'in sembolü olan tatlı kabakları, mumlarla süsledi. Bu akşam eğer çocuklara çikolata ve şekerleme vermek istiyorsanız ışığınızı açık tutacak kapının zili çaldığında açacaksınız. Yok istemiyorsanız, karanlıkta oturacaksınız.Cadılar Bayramı öncesi halka önemli uyarılar yapılır, anne babalar çocuklarının topladığı şekerleri, çikolataları kontrol etmeden yemelerine izin vermezler. Güvenlik her zaman herşeyin üstünde tutulur.

Amerika'da Bugün "Cadılar Bayramı"
Amerika'da Bugün "Cadılar Bayramı"


Ekonomik kriz kostüm alışverişlerini etkiledi mi bu yıl? Bir ölçüde. Ama birçok kişi Cadılar Bayramı'nı kutlama alışkanlığından vazgeçmedi ve 40 ila 60 dolar arasında harcama yaptı Halloween kostümü ve maskesi için.Birçok kişi makyajini kendisi yapıp, kostüm satın alamayı tercih etti. Birçok mağazada, kanlı bir maske 30 dolara, aslan pençesi şeklindeki eldivenler 2 dolara, diktatör pelerini 20 dolara, Lady Gaga perukları da 10 dolara satıldı. Uzay filmlerinin karakterlerinin kostümleriiyle 50 dolar civarında alıcı buldu.Halloween'le birlikte Noel ve yılbaşı alışverişleri de başlamış oldu.

XS
SM
MD
LG