Erişilebilirlik

Amerika’da Bazı Eyaletler ve Şehirler İklim Değişikliğiyle Mücadele Konusunda Kararlı


Beyaz Saray hafta başında, Amerika için ciddi engeller oluşturduğunu belirterek Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme taahhüdüne bağlı olduğunu tekrarladı. Ancak Amerika'da bazı eyalet ve kent yetkilileri Washington’dan destek gelmese de emisyonları azaltmak ve temiz enerji kaynaklarını teşvik etmek için çalıştıklarını belirtiyor.

Beyaz Saray Başkan Donald Trump’ın Haziran ayında açıkladığı Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararından vazgeçmediğini bir kez daha hatırlattı.

Trump, “Paris İklim Anlaşması Amerika’nın zararına olan bir başka anlaşma. Amerikalı çalışanlar işlerini kaybediyor, daha az kazanıyor, fabrikalar kapanıyor ve ekonomik büyüme zarar görüyor” diye konuşmuştu.

Ancak geçen hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantıları çerçevesinde New York’ta biraraya gelen valiler ve belediye başkanlarının farklı düşündükleri ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Programı’ndan Patricia Espinosa, “Altyapıdan, finans temin etmeye kadar seçenekler sonsuz. Buna elektrikli otobüs sayısının arttırılması ya da Hindistan’da gördüğümüz gibi daha verimli yapılar inşa edilmesinde sürdürülebilir malzemeler kullanılması da dahil”diye konuştu.

California Valisi Jerry Brown şehirlerle eyaletlerin iklim değişikliği konusunda Trump yönetimi olmadan farklılık yaratabileceğine inandığını söyledi.

Brown, “Bizim denetleme ve dengeleme sistemimiz iş hayatında, eyaletlerde, diğer ülkeleri etkilemede birçok güç merkezine sahip. Trump gittiği yönde başarılı olamayacak” dedi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da eski bina sahiplerinin bu binalardaki enerji sistemlerini yenilemelerini önerdi. Bu başarılırsa Blasio, bunun sonucunun 900 bin aracı trafikten çekmeye eşit olacağını ve karbon salımını büyük ölçüdeazaltacağını

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG