Erişilebilirlik

Amerika’da 49 Milyon Kişi Yoksulluk Sınırında


Amerika’da 49 Milyon Kişi Yoksulluk Sınırında
Amerika’da 49 Milyon Kişi Yoksulluk Sınırında

Amerika Nüfus Dairesi’nin açıkladığı son rakamlar, Amerika’da yoksulluk sınırında yaşayanların sayısının 49 milyonu geçtiğini gösteriyor. Bu rakam, 2010’dakinin üstünde bir orana işaret ediyor.

Yoksulluk sınırında yaşayan yaklaşık 50 milyon Amerikalı, nüfusun yüzde 16’sının fakir olduğu anlamına geliyor. 2010’da 46 milyon 200 bin olarak açıklanan yoksulluk sayısında yapılan düzeltmelerin ardından, artan yaşam masraflarının da hesaplama yöntemine dahil edilmesiyle bu son rakam elde edildi.

Amerika’da yaşayan Latin kökenli nüfusun yoksulluk düzeyinin yüzde 28,2’ye yükseldiği belirtiliyor. Yaklaşık 14 milyon kişi anlamına gelen bu oran, ilk kez Latin kökenlilerin siyah nüfustan daha yüksek oranda fakirlik düzeyine ulaştığını da gösteriyor. Yoksulluk sınırında yaşayan siyahların oranı yüzde 25 civarında. Asya kökenlilerde fakirlik sınırında yaşayanların oranı yüzde 16,7 iken Latin kökenli olmayan beyaz nüfusta ise bu oran yüzde 11,1.

Amerika’da özel sağlık sigortasından yoksun nüfusun çokluğu da hesaplamalar sırasında dikkate alınan noktalardan biri. Özel sigorta yaptırma gücüne sahip Amerikalılar arasında yoksulluk sınırında yaşayanların oranının sadece yüzde 7,5 olduğu açıklandı. Ancak sağlık sigortasına erişemeyen Amerikalılar’ın, diğer alanlarda da maddi yoksunluk yaşadıkları ve bu nüfus içinde fakirlik oranının yüzde 30’ları aştığı belirtildi.

XS
SM
MD
LG