Erişilebilirlik

Amerika'da Evcil Hayvan Bakıcılığı İyi Para Getiriyor


Amerika’da birçok kişi evcil hayvan besliyor. Bu evcil hayvan sahipleri çoğunlukla işe veya tatile gittiklerinde kedi veya köpeklerini paralı bakıcılara bırakıyor. Evcil hayvan bakıcılığı bu nedenle Amerika’da bazılarının tam zamanlı işi haline gelebiliyor.

Başkent Washington’da sabah saat 10 ve Kate Holmes işe gitmeye hazırlanıyor. Kate, 12 köpeği evlerinden alıp, 9 kilometrelik bir yürüyüşe çıkacak. Kate, köpekleri kontrol edebilmek için tasmalarını özel olarak tasarlanmış kemerine takıyor.

Kate ilk olarak Çivava cinsi Frida’yı evinden alıyor.

Frida’nın tasması diğerlerininkine göre çok daha uzun. Kate şunları söylüyor: "Tasma sayesinde geride kalabiliyor ki büyük köpekler onu ezmesin."

Kate Holmes, 16 yıldır köpek bakıcılığı yapıyor. Yürüyüşe çıkardığı her köpek için 14 Dolar para alıyor. Bugünlerde bir de çırağı var. Yedi aydır Kate’in yanında staj yapan Ralph yakında tek başına işe çıkacak.Kate anlatıyor: "Üçten fazla köpeği aynı anda yürüyüşe çıkarmışsanız ne yaptığınızı biliyor olmanız lazım yoksa başınıza birçok iş gelebilir."

Kate her gittiği evde, giriş ve çıkış saatlerini kaydediyor. Bu sırada ev sahibinin, köpeğiyle ilgili olarak bıraktığı özel notları okuyor. Köpeklerin disiplinli bir şekilde dolaşmasını sağlayan Kate bunu şöyle açıklıyor: "Biz askeri birlik gibiyiz, kimse yolumuzu kesmeye cesaret edemiyor."

Köpekler de Kate’le birlikte yürüyüşe çıkmaktan keyifli ve görünen o ki hepsi Kate’in kurallarını ihlal etmemeye özen gösteriyor.Kate durumdan memnun: "Tuvalet ihtiyaçlarını ancak benim belirlediğim noktalarda giderebileceklerini biliyorlar."

45 dakikada toplam 12 eve uğrayan Kate’in iki saatlik yürüyüşü Washington’un en
güzel noktalarını içeriyor. Kate, bu işi severek yaptığını, hayvanları sevmese böyle bir işi hiçbir zaman yapamacağını söylüyor.

Kate çoğunlukla sokakta özellikle evcil hayvan sahiplerinden hem ilgi hem de hayranlık topluyor.

Kate gezdirdiği köpeklerin hepsini bütün özellikleriyle tanıyor ve bunun işini kolaylaştırdığını söylüyor.



STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG