Erişilebilirlik

Amerika Yeni Casus Uçağını Hizmete Sokmaya Hazırlanıyor


Washington Post gazetesinin haberine göre uçak, bir kentin tamamını izleyebilen video görüntülerini merkeze ulaştırabilecek
Washington Post gazetesinin haberine göre uçak, bir kentin tamamını izleyebilen video görüntülerini merkeze ulaştırabilecek

Amerika Afganistan’da son teknoloji ürünü bir casus uçağı kullanmaya hazırlanıyor.

Washington Post gazetesinin haberine göre uçak, bir kentin tamamını izleyebilen video görüntülerini merkeze ulaştırabilecek.

Yeni uzaktan kumandalı uçakta dokuz ayrı kamera bulunacak. Gorgon Stare adı verilen yeni uçak, farklı merkezlere 65 farklı görüntü yollayabilecek. Gorgon adı, Yunan mitolojisinde, kendisine bakanları taşa çeviren yaratıktan geliyor.

Bununla birlikte Washington Post gazetesi, bu kadar geniş çaplı görüntülerin nasıl hızla incelenip, yerdeki birliklere sağlam analiz olarak ulaştırılabileceğini sorguluyor.

Gazeteye konuşan yetkililer de böylesine özelliklere sahip bir uçağın, yerdeki insan istihbaratının yardımı olmadan yeterli destek sağlayamayacağına inanıyor.

Yeni uçağın Afganistan’a önümüzdeki iki ay içinde ulaştırılması amaçlanıyor. Bu arada Amerika İç Güvenlik Bakanlığı’nın da bu uçağın özelliklerini kendi kullanımı için değerlendirdiği bildirildi.

XS
SM
MD
LG