Erişilebilirlik

Amerika Venezuela'nın Varlıklarını Dondurdu


Amerika Başkanı Donald Trump, Venezuela hükümetinin Amerika’daki tüm varlıklarının dondurulması talimatı verdi. Bu şu ana kadar Maduro hükümetine karşı alınmış en sert yaptırım kararı oldu.

Trump’ın imzaladığı karar uyarınca Venezuela hükümetine ait Amerika’daki hiçbir varlık bir başka yere aktarılamayacak ya da bir işlem yapılamayacak şekilde bloke edilecek.

Venezuela hükümeti henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela halkından gelen baskılara rağmen istifa etmeyi reddederken ABD, Maduro üzerindeki siyasi ve ekonomik baskılarını arttırmayı sürdürüyor.

Trump geçen hafta yaptığı açıklamada da Venezuela’ya karşı bir blokaj ve tecrit uygulaması düşüncesi içerisinde olduğunu söylemişti.

Trump bu konuyla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşmadı ancak Venezuela’ya askeri bir müdahalenin masada olduğunu hep yineliyor.

Amerika’nın tavrına karşılık Rusya ve Küba Maduro’ya destek için Venezuela’ya asker gönderdiler.

Öte yandan Amerika kendisini geçici olarak Venezuela Devlet Başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido’yu tanıyan ilk ülke oldu.

Guaido, Maduro’nun geçen yıl yeniden devlet başkanlığını kazandığı seçimlerin hileli olduğunu iddia etmişti.

Petrol fiyatlarının küresel çaptaki düşüşü, yolsuzluklar ve çöken siyasi yapı, petrol zengini Venezuela’nın ekonomisinin çökmesine neden oldu ve milyonlarca Venezuelalı ülkeyi terk etti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG