Erişilebilirlik

Amerika ve Rusya İsrail Saldırısını Görüşüyor


Suriye’de yaşanan son hava saldırıları tüm dünyada dikkatleri bu ülkeye çekti. İsrail, saldırının hedefinin Suriye değil Hizbullah olduğu konusunda ısrar etse de, Suriyeli yetkililer saldırıların İsrail’in teröristlerle olan işbirliğini ortaya koyduğunu belirtiyor

Suriye Dışişleri Bakanı Velit El Muallim, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’la Pazartesi günü yaptığı telefon görüşmesinde İsrail’i batılı ülkelerle işbirliği yaparak Suriye’yi yok etmeye çalışmakla suçladı.

Rusya ve Çin’in yanı sıra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon da hava saldırılarının Suriye’deki krizin daha da yayılması konusunda tehdit oluşturduğu yönündeki endişelerini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’în Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile bugün Moskova’da biraraya gelerek Suriye’deki gelişmeleri ele alması bekleniyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan İnsan Hakları Gözlem Örgütü’ne göre Pazar günü başkent Şam yakınlarındaki büyük bir askeri tesise düzenlenen hava saldırılarında 42 asker hayatını kaybetti. Suriye Devleti resmi ölü sayısını açıklamazken, devlete bağlı haber kaynakları kayıpların olduğunu duyurdu.

Başbakan Benyamin Netenyahu’ya yakın kaynaklardan biri olan İsrailli milletvekili Tzachi Hanegbi, hava saldırılarının arkasında İsrail’in olduğu bilgisini doğrulamadı ancak eğer bir İsrail müdahelesi söz konusuysa, bunun Suriye’ye değil, Lübnan merkezli Hizbullah oluşumuna karşı olacağını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG