Erişilebilirlik

Amerika Türkiye’den Uçuşları Yasakladı


Ankara’nın kontrolu tekrar ele aldığı açıklamaları yapmasına rağmen, birçok uluslararası havayolu Türkiye’ye uçuşlarını iptal etti.

Amerikan hükümeti de, Amerika’dan Türkiye’ye yapılacak tüm uçuşların askıya alındığını belirtti ve Türkiye’de yaşanan durumun belirsizliği nedeniyle Türkiye’den Amerika’ya tüm uçuşların da yasaklandığı açıklamasında bulundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yetkililer, uçuşların devam etmesi için çalışıyor. Ancak uluslararası havayolları, bir müddet temkinli davranmayı tercih etti ve Türkiye’ye olan seferlerine ara verdi.

Rusya da, Türkiye’de bulunan vatandaşlarını Rusya’ya tahliye etmeye başladı.

Interfax Haber Ajansı, Kremlin Sözcüsü Dimirti Peskov’un şu açıklamasına yer verdi: “Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ulaştırma bakanı ve diğer kurumlara, Türk havaalanlarından Rus vatandaşlarının uçuşlarının ayarlanması için talimat verdi.”

Alman Lufthansa Havayolları da bugün yapılması planlanan İstanbul ve Ankara seferlerini iptal ettiğini açıkladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika Federal Havacılık İdaresi’nin, Amerika-Türkiye arasındaki bütün uçuşları yasakladığını belirtti.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği de Twitter hesabından Türkiye’de bulunan devlet çalışanlarına İstanbul Atatürk Havalimanı’nı kullanmamaları için talimat verildiğini belirtti.

Büyükelçilik, Havacılık İdaresi açıklamasıyla ilgili olarak da, “Hangi ülkeye bağlı havayolu olursa olsun, tüm havayollarının, Türkiye’den doğrudan ya da aktarmalı bir şekilde Amerika’ya uçuşları yasaklanmıştır” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG