Erişilebilirlik

Amerika: 'İran'a Yönelik Yaptırımlar Sonuç Veriyor'


Amerika: 'İran'a Yönelik Yaptırımlar Sonuç Veriyor'
Amerika: 'İran'a Yönelik Yaptırımlar Sonuç Veriyor'

Amerika, İran’a yönelik yaptırımların sonuç verdiğini ancak Tahran Hükümeti’nin nükleer faaliyetlerini gizlice yürütmeye ve yaptırımlardan kaçınmaya devam edeceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın siyasi işlerden sorumlu müsteşarı William Burns, İran’ın şimdiye kadarki en kapsamlı ve katı yaptırımlarla karşı karşıya kaldığını ve yaptırımların somut sonuçlar vermeye başladığını söyledi.

İran’ın 50 ila 60 milyar dolarlık enerji yatırımını kaybedebileceğini belirten Burns, İran’a rafine petrol ürünleri satan yabancı firma sayısının giderek azaldığını vurguladı.

Amerikalı yetkililer, yaptırımların etkisinin İran’ı yeniden müzakere masasına oturtmaya yardımcı olacağını söylüyor.

İran’la hala diplomatik çözüm arama şansının bulunduğunu vurgulayan William Burns, bunun için Tahran Hükümeti’nin nükleer programı konusunda somut adımlar atması gerekeceğini belirtti

Burns ayrıca İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Dairesini nükleer faaliyetlerinin barışçı olduğu konusunda ikna etmeyi başaramadığını söyledi.

Burns, önümüzdeki hafta İran’la yapılacak görüşmeler öncesinde ciddi müzakereler için kapının hala açık olduğunu da kaydetti.

XS
SM
MD
LG