Erişilebilirlik

Amerika Petrol Üretimde Rekora Koşuyor


Amerika Enerji Bakanlığı’nın son verilerine göre ülkenin günlük petrol üretimi 20 yıl sonra ilk defa 7 milyon varilin üzerine çıktı.

Çarşamba günü açıklanan rapora göre geçen haftaki üretim, geçen yılın aynı dönemine göre 1,16 milyon varillik bir artışa işaret ediyor.

Üretimin gelişen petrol arama ve çıkarma teknikleri sayesinde arttığı bildiriliyor.

Enerji Bakanlığı’nın istatistik kurumu olan Enerji Bilgilendirme Dairesi de Salı günü yayınladığı bir raporda benzeri öngörüde bulunmuştu. Bu rapora göre de Amerika’nın bu seneki ham petrol üretimi, kayıtlardaki en hızlı yıllık üretim artışını aşacak düzeyde.

Enerji Bilgilendirme Dairesi, Amerika’nın bu yıl ortalama günlük 7,32 milyon varil üretim yapacağını ve bu rakamın 2014’te 7,92 milyona çıkacağını tahmin ediyor.

Uzmanlar artışın, yatay sondaj ve hidrolik çatlatma tekniklerindeki gelişimin son 10 yılda enerji pazarında yarattığı değişime bağlıyor.

Merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Enerji Dairesi Kasım ayındaki açıklamasında 2020 yılına kadar Amerika’nın petrol üretiminin Suudi Arabistan’ı geçeceği tahmininde bulunmuştu.

Bloomberg haber ajansının topladığı veriler dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan’ın Aralık ayında günde ortalama 9,5 milyon varil petrol ürettiğini gösteriyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG