Erişilebilirlik

Amerika Orta Doğu’da Gizli Operasyonları Genişletiyor


Amerika’nın Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika’nın doğu bölgelerinde terör örgütlerine karşı yürüttüğü gizli askeri operasyonlar genişletiliyor.

New York Times gazetesinin haberine göre Amerika Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus’un Eylül ayında imzaladığı direktifde İran, Suudi Arabistan, Somali ve Yemen dahil bölge ülkelerinde gizli operasyon yapılması öngörülüyor.

Habere göre, İran’la gerginliğin artması durumunda gizli operasyonlar çerçevesinde yapılacak keşif uçuşlarından elde edilen bilgilere başvurulacak.

General Petraeus tarafından hazırlanan gizli direktif, terör örgütlerini hedef alan gizli operasyonların daha uzun vadeli ve sistemli olmasını amaçlıyor.

Habere göre, Savunma Bakanlığı yetkileri operasyonların hedefinin “el Kaide ve diğer militan örgütleri dağıtmak, yenilgiye uğratmak ve yok etmek” olduğunu belirtti. Operasyonlara katılacak özel kuvvetlerin bölge ülkelerinde istihbarat boşluğunu kapatması da hedefleniyor.

New York Times gazetesi yedi-sayfalık direktifin bazı bölümlerini askerlerin güvenliği nedeniyle kamuoyuna açıklamadığını da bildirdi.

XS
SM
MD
LG