Erişilebilirlik

Amerika'da Nüfus 308,7 Milyona Çıktı


Amerika'da Nüfus 308,7 Milyona Çıktı
Amerika'da Nüfus 308,7 Milyona Çıktı

Amerika’da nüfus 308 milyon 700 bine çıktı. Amerika Nüfus Sayım Dairesi’ne göre, 2000 yılındaki sayımdan buyana Amerika’nın nüfusu yüzde 9,7 oranında arttı. Bu, 1930’dan buyana en düşük artış oluyor.

Nüfus Dairesi Başkanı Robert Groves’a göre nüfus artışının yüzde 60’ı doğumlara bağlı. Göçmenlerse nüfus artışının yüzde 40’ını oluşturuyor.

Florida and Texas Amerika’da nüfusu en çok artan eyaletler. Bu eyaletlerde nüfus artış oranı yüzde 14.3 oldu. Nevada ve California gibi Batı eyaletlerinde de yıllık nüfus artık oranı yüzde 13,8 olarak belirlendi.

2010 yılı nüfus sayımına göre, nüfuslarındaki artışa bağlı olarak 18 eyaletin Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi’nde milletvekili sayısı artacak ya da azalacak.

Temsilciler Meclisi’ndeki üye sayısı artması beklenen eyaletlerin çoğu genelde Cumhuriyetçi Parti’ye oy veren eyaletler. Nüfus sayımına göre, Cumuhuriyetçi Parti’yi desteklemesiyle tanınan Teksas eyaletinde milletvekili sayısı dört, Florida’da iki sandalyeyle artacak. Arizona, Georgia, Nevada, Güney Carolina ve Utah da Temsilciler Meclisi’nde sandalye sayısı artacak olan eyaletler arasında. Demokrat Parti’yi destekledigi bilinen Washington eyaletinde de milletvekili sayısında artış olacak.

Nüfuslarındaki azalma yüzünden Temsilciler Meclisinde milletvekili sayısı azalacak olan eyaletlerden bazılarıysa şunlar:

Ohio, New York, Illinois, Iowa, Massachusetts, Michigan, Missouri, New Jersey and Pennsylvania. Genelde bu eyaletlerde Demokrat Parti daha çok oy alıyor.

XS
SM
MD
LG