Erişilebilirlik

Amerika’nın Sesi Yabancı Öğrencileri Ağırladı


Amerika’nın Sesi Yabancı Öğrencileri Ağırladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Amerika’da eğitim gören ya da Amerika’ya eğitim amacıyla gelmeyi planlayan yabancı öğrenciler, kısa süre önce George Washington Üniversitesi’nde Amerika’nın Sesi’nin düzenlediği forumda vizeler, burs imkanları, Amerikan kültürüne uyum ve Amerika’da kabul görme gibi bazı meseleler hakkında yetkililere sorular yöneltti. Forumda gerek üniversite kampuslarından, gerekse sosyal medya üzerinden başka ülkelerden katılanların sorularına da yer verildi.

Forumun amacı, Amerika’da eğitim görmek isteyen yabancı öğrencilerin en çok sorduğu sorulara yanıt aramaktı.

Bazı öğrenciler, Amerika’nın sıkılaştırılmış göçmenlik ve vize uygulamalarının üniversitelerin yabancı öğrenci kabulunu etkileyip etkilemediğini öğrenmek istedi.

George Washington Üniversitesi’nden Dekan Yardımcısı Douglas Shaw’a göre, Amerika’nın öğrencilere kapıları açık.

”Biz dahil Amerika’daki birçok eğitim kurumu, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere kucak açıyor. Stratejik planımızın amaçlarından biri, okulumuzdaki yabancı öğrenci sayısını ve oranını arttırmak.”

Birçok öğrenci Amerika’daki üniversite ücretleriyle ilgili sorular sordu. Houston’daki bir eğitim merkezinin öğrenci işleri müdürü Bianca Schonberg, öğrencilere, iki yıllık eğitim veren kurumlara girerek tasarruf etmelerini önerdi.

”Dört yıllık eğitim veren bir üniversitede ilk iki yıl zaten temel dersleri alıyorsunuz. Bunu başka kurumlarda çok daha düşük maliyetle yapabilirsiniz.”

Öğrencilerin en çok ilgilendikleri konuların başında burs olanakları geliyor.

Yetkililer, yabancı öğrencilerin Amerikan Hükümeti’nin verdiği eğitim kredilerinden yararlanamayacağını hatırlattı. Ancak Brigham Young Üniversitesi’nden Sam Brown, başka seçenekler olduğunu söyledi.

”Bazen başvurduğunuz bölümler, mali yardım ya da burs olanakları sunuyor. Örneğin muhasebe bölümünde okuyorsanız bu programın burs olanaklarına başvurabilirsiniz. Kimi şirketlerin verdiği özel burslar gibi dış kaynakları da araştırabilirsiniz.”

Panelde yabancı öğrencilere, okudukları bölümle ilgili programlarda çalışarak para kazanabilecekleri de hatırlatıldı.

Amerika’nın Sesi, 90 dakika süren programı canlı yayınladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG