Erişilebilirlik

Amerika, Kuzey Kore’yle Ön Koşulsuz Görüşmeye Hazır


Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Amerika’nın ön koşulsuz olarak Kuzey Kore’yle görüşmelere başlamaya hazır olduğunu söyledi.

Başkent Washington’da bir düşünce kuruluşunun toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı, “Haydi buluşalım” ifadesini kullandı. Tillerson, “İsterseniz görüşmelere başlayabiliriz. Kare ya da yuvarlak masa etrafında oturup görüşmelere başlayabiliriz. Ardından yapılacaklar ve yol haritası ile başlayabilir istediğimiz yönde ilerleriz” şeklinde konuştu.

Tillerson’ın bu açıklamasıyla ABD, daha önce dile getirdiği ‘görüşmelerin başlaması için Kuzey Kore’nin silahsızlanmayı kabul etmesi’ şartından geri adım atmış görünüyor.

Amerika Başkanı Donald Trump göreve geldiğinden bu yana Amerika’yla Kuzey Kore arasındaki tansiyon yükseliyor. Kuzey Kore’nin özellikle, Amerika kıtasına ulaşması muhtemel füze denemeleri yapması iki ülke arasındaki gerginliğin artmasına neden olmuştu. Trump, bu denemelere tepki gösterirken, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un hakkında kişisel ifade ve eleştiren içeren mesajlar da yayınlamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG