Erişilebilirlik

Amerika Kayla Mueller'in Yasını Tutuyor


Amerika Kayla Mueller'in Yasını Tutuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Amerika, IŞİD tarafından rehin alınan ve Suriye’de öldürülen genç yardım gönüllüsünün yasını tutuyor. Ailesi ve arkadaşları, idealist bir kişiliğe sahip olduğunu belirttikleri Kayla Mueller’dan övgüyle söz ediyor. Ailesi ve arkadasları Kayla'nın idealist kişiliğini öne çıkarıyor

Birçok kişi, Kayla Mueller’ın sağ salim memleketine dönebilmesi için günlerce dua etti. IŞİD’in, Ürdün tarafından düzenlenen hava saldırısında öldüğünü duyurmasına rağmen Mueller’ın hala sağ olduğuna dair umutlar devam etti.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, “Ailesi, haftasonunda IŞİD’den Kayla’nın ölümüne ilişkin ayrıntılar içeren özel bir mesaj aldı” şeklinde konuştu.

Mueller’ın ailesi, çok üzgün olduklarını belirten bir açıklama yaptı. Teyzelerinden biri, Kayla’nın ilkelerine olan bağlılığını övdü: “Kayla’nın tutkusu, gerek memleketi Prescott’ta gerekse dünyanın diğer ucunda acı çekenlere yardım etmekti. 26 yıllık yaşamına birçok kişinin ömürleri boyunca yapamayacakları kadar çok şey sığdırmayı başardı.”

Arizona Üniversitesi’nden arkadaşı Kathleen Day, Kayla Mueller’ın cesaretinden övgüyle söz etti: “Kimilerinden Kayla’nın gardiyanlara el işi öğretmeye çalıştığını duyduk. Origami yapıyorlarmış. Birbirlerine hayat öykülerini anlatmışlar, beraber şarkılar söylemişler, o daracık yerde egzersiz yapmaya çalışmışlar. Onu çok yakından tanıyan bizler ne kadar özgür bir ruha sahip olduğunu biliyoruz. Kayla hep bildiğimiz Kayla olarak kalacak.”

Kayla Mueller, IŞİD tarafından kaçırılan ve ölen dördüncü Amerikalı. Geçen yıl IŞİD militanları tarafından kafası kesilerek öldürülen gazeteci James Foley’nin annesi, Obama Yönetimi’ni, rehinelerin hayatını kurtarmak için yeterince çaba göstermemekle suçladı: “Oğlumuz James ve diğerleri gibi Kayla da neredeyse iki yıldır IŞİD’in elindeydi. Birçok fırsat ele geçirildi ancak bu genç Amerikalılar’ın hayatını kurtarmak için hiçbir şey yapılmadı.”

Başkan Obama rehineleri kurtarmak için büyük risk alıp bölgeye bir kurtarma ekibi gönderdiğini, ancak fırsatı bir ya da iki günle kaçırdıklarını söyledi: “Kayla Mueller’ı ne kadar fazla kişi tanırsa ilkelerini ve kendisini esir alan barbarlardan ne kadar farklı olduğunu daha iyi anlarlar.”

Başkan Obama, terör örgütlerinin Amerikan vatandaşlarını kaçırmasını teşvik etmemek için Washington’un rehineler için fidye ödemediğini tekrar vurguladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG