Erişilebilirlik

Amerikalı Hak Savunucuları Trump'ın Göç Politikasına Tepkili


19 Mart 2020 - Amerika'dan Guatemala'ya sınır dışı edilen sığınmacılar
19 Mart 2020 - Amerika'dan Guatemala'ya sınır dışı edilen sığınmacılar

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkeye göçü askıya alma yönündeki açıklamasına Önce İnsan Hakları (Human Rights First) adlı kuruluştan tepki geldi. Amerikalı insan hakları savunucuları, açıklamalarında, Trump yönetiminin göçmen karşıtı politikalarına Corona virüsü pandemisi döneminde de göçmenleri “günah keçisi ilan ederek” devam ettiğini savundu.’

Trump, 20 Nisan, Pazartesi akşamı Twitter üzerinden attığı bir mesajında, “Görünmez Düşman'dan gelen saldırı ışığında ve muhteşem Amerikan vatandaşlarımızın işlerini koruma gereksinimi sebebiyle, ABD’ye göçü geçici olarak askıya almak için başkanlık kararnamesi imzalayacağım!” dedi.

Human Rights First kuruluşu, Trump’ın bu ifadelerine tepki olarak 21 Nisan Salı günü, “Başkan göçü tek taraflı bir kararla askıya alamaz” başlığıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Amerika’nın dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla Corona vakasıyla karşılaştığına vurgu yapılarak, Trump’ın “uzun süredir yürüttüğü göçmen karşıtı politikasını” pandemi sürecinde de sürdürmesinin “süregelen sağlık krizinde halkın dikkatini başka yere çekme çabası” olduğu savunuldu.

Hak savunucularının Trump’ın mevcut krize odaklanması gerektiğini söylediği açıklamada ayrıca “Göçmenleri ve mültecileri günah keçisi ilan etmek liderlik değildir” ifadeleri yer aldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG