Erişilebilirlik

Amerika’da Hortumlar Yüzünden 30 Kişi Öldü


Kötü hava koşulları ve hortumlar iki gün içinde en az beş eyalette ev ve işyerlerini yerle bir etti, en az 30 kişinin ölmesine, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu. Birçok kişinin enkaz altında kaldığı bildiriliyor

Oklahoma, Louisiana, Arkansas, Alabama ve Mississippi eyaletlerinde Pazar gününden buyana etkili olan fırtına ve hortumlar yüzünden en az 30 kişi öldü, çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Altı eyalette onbinlerce kişi evsiz ve elektriksiz yaşıyor. Binalar, evler ve işyerleri yıkıldı. Kurtarma ekipleri enkaz altında arama yapıyor, sağ kalmış olabilecek kişilere ulaşmaya çalışıyor.

Alabama’da hortumların devam etmesinden kaygı duyuluyor. Dün Mississippi’nin Tupelo kentinde yüzlyerce evin yıkılmasına neden olan hortum ve şiddetli fırtına, ağaçları söktü, elektrik direklerini devirdi. Karayolları kapandı, ulaşım aksadı. Daha sonra Alabama’nın Athens kentine geçen hortum yüzünden en az iki kişi öldü.

Haftasonunda Arkansas eyaletinin Little Rock kentinde en az 15 kişi hortum yüzünden hayatını kaybetmişti. Şu ana kadar toplam ölü sayısının 30 olduğu bildiriliyor.

Başkan Obama Filipinler’de aldığı felaket haberi üzerine ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi, federal hükümetin evlerini ve işyerlerini kaybedenlere toparlanmaları için yardım edeceği konusunda söz verdi.

Üç yıl önce Amerika’nın güneydoğusunda Amerikan tarihinin en büyük 300 hortum ve fırtınası meydana gelmiş, en az 300 kişi hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG