Erişilebilirlik

Amerika'da Mısır Tarlalarında Labirentler


Amerika'da Çiftçiler Mısır Tarlalarını Labirentler Haline Getiriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00
Linki indirmek için

Gıda yetiştirmek tarım sektörünün temel işlevi. Ancak Amerika’da çiftliklere yakın mesafedeki şehirlerin giderek çoğalması çiftçilere başka iş alanları da açıyor. Bunların arasında Ekim ayı boyunca süren balkabağı toplama şenlikleri ve Cadılar Bayramı için kurulan eğlence merkezleri var. Ama bunlardan en popüler olanı mısır tarlası labirenti

Kasım ayında bu mısır tarlasında mahsul toplanacak. Ama şu anda, daha fazla para kazandıran bir etkinlik için kullanılıyor.

Gördüğünüz insanlar mısır tarlasında kaybolmak için para ödediler.

Bu eğlence türü çok revaçta ve her sonbahar 100,000 kişi Denver Botanik Bahçesindeki mısır tarlası labirentine geliyor.

Adam Lucas, Tarla Müdürü: “Mısır tarlası labirenti, mısır satışından daha çok para kazandırıyor.”

Adam Lucas mısır tarlasını labirente dönüştürmeye ilkbaharda başladıklarını söylüyor. MAiZE isimli bir danışmanlık firması karmaşık bir labirent yaratma konusunda tarla sahiplerine yardımcı oluyor.

Lucas: “Mısırların boyu daha 30 santimetre bile değilken mavi boyayla işaret koyuyorlar. Boyadıkları yerleri kesmeleri dört ila altı saat sürüyor.”

Labirent şekli verilen tarlayı yaz boyunca biçerek sonbahardaki turist akınına hazırlıyorlar.

Denver yakınlarında 100 dönümlük bir çiftliği olan Rachelle Wegele, bu tip eğlencelerin aile çiftliklerinde de yapıldığını söylüyor.

Wegele, bir çiftlikte doğmuş. Mısır tarlası labirentine 1999’da başladığını söylüyor. Bugünse, labirent işi, balkabağı toplama ve benzer birkaç etkinlikle birlikte çiftliğin en büyük gelir kaynağı haline gelmiş.

Zombi kılığına girmiş, Heather Willey: “Bu gece hayalet öğretmen olacağım ve bir köşeden fırlayarak insanları azarlayacağım.”

Yıkanabilir turuncu boyayla dolu bu sıvı topları da oyunlarda kullanılıyor.

Trent Duke, ziyaretçi: “İlk kez boya tabancasıyla zombi vuracağız. Çok eğlenceli olacak.”

Eğlence sırasında arabayla mısır tarlasından geçiyorlar. Karşılarına çıkan zombiyi boya tabacasıyla vuruyorlar. Karşılarına ard arda zombiler çıktıkça 15 dakika içinde boya tabancaları da boşalıyor ve zombilerden bir tanesi kostümünü çıkarıyor…

“Bu benim eşim.”

Maize firması ilk mısır tarlası labirentini 17 yıl önce Utah eyaletinde yapmış. Bu yıl, dünya çapında 260’dan fazla çiftliğe labirent yaratmada yardımcı olmuş, bu da mısır tarlası eğlencelerinin giderek büyüyen bir sektör olduğunu gösteriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG