Erişilebilirlik

Amerika'da “Başarı İçin Giyin” Adlı Program Öğrencileri Olumlu Etkiliyor


Amerika'da “Başarı İçin Giyin” Adlı Program Öğrencileri Olumlu Etkiliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
Linki indirmek için

Her hafta bir gün, 700 öğrenci, Virginia Manassas’taki Mayfield Ortaokulu’na profesyonel iş hayatına uygun kıyafetlerle gidiyor. Amerika’nın Sesi, “Başarı İçin Giyin” adlı programın öğrencilerin davranışlarını ve okuldaki başarılarını nasıl olumlu etkilediğine yakından tanık oldu

Diana Otera, pazartesileri hariç, her sabah kendine “Bugün okula giderken ne giysem?” sorusunu soruyor. Pazartesileriyse, 10 yaşındaki öğrencinin güzel kıyafetlerini giyme ve kendini özel hissetme günü.

Diana Otera: “Kendime güvenimi artırıyor.”

Diana ve diğer güzel giyimli öğrenciler Pazartesi günleri, her zamanki gibi derslerine giriyor ve etkinliklere katılıyor.

Bu Diana’nın Başarı İçin Giyin programındaki ilk yılı: “Ders notlarımı yükseltmeme yardım edeceğini düşündüm.”

Shawm Arrigeo da aynı şeyi düşünmüş: “Eğer kendini iyi hissediyorsan ve kıyafetlerin otururken rahatsız etmiyorsa, derslere odaklanmada sorun yaşamazsın.”

Shawn güzel giyindiğinde, sınıfta daha başarılı olduğunu söylüyor: “Daha olgun hissediyorum.”

Shawn aynı zamanda örnek aldığı yetişkinlerden biri olan okul müdürü Jeff Abt gibi görünüyor. Abt programı üç yıl önce başlatmış.

“Öğrencilerin ‘Çok çalıştım, en güzel şekilde giydim ve bugün elimden gelenin en iyisini yapacağım’ şeklinde düşündüklerine inanıyorum.”

Öğretmen, Erika Redler Pazartesi günleri öğrencilerin davranışlarında büyük değişiklik gördüğünü söylüyor: “Başarı için giyinen çocuklar zaten buna hazır. Başları ve omuzları dik bir şekilde günaydın diyorlar. Güne iyi başlıyorlar ve gün boyunca davranışları daha iyi oluyor.”

Redler programı öğrencilerin kendilerini ciddiye almaya ve notlarını yükseltmeye teşvik için bir fırsat olarak görüyor.

“Kendini ciddiye aldığın zaman, okulda başarılı olma olasılığın daha yüksek. Ancak bu hedefe ulaşmak için hala gidecek yolumuz olduğunu düşünüyorum.”

Başarı İçin Giyin programına daha fazla öğrenci çekmek için okul koridorlarına afişler asılmış. Abt Pazartesi günleri için yeni veya pahalı kıyafetlere gerek olmadığını söylüyor.

“Öğrencilerimiz farklı ekonomik sınıflardan geliyor. Dolayısıyla yakalı bir gömlek giymek programa katılmak için yeterli.”

Abt, öğrencilerin bu programda öğrendikleri sayesinde eğitim hayatlarında ve sonrasında daha iyi kararlar vereceğini umuyor.

“Eğer bir iş görüşmesine gidiyorsan, kıyafet dolabına bakıp ‘bu iş için en iyi olduğumu göstermek için ne giymeliyim?’ diye sorarsın.”

Başarı İçin Giyin programına katılan öğrenciler bu soruya en iyi cevabı vermek için şimdiden bol bol hazırlık yapıyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG