Erişilebilirlik

Amerika: ‘BP’nin Petrol Sızıntısını Önleme Çabaları Çözüm Olamıyor’


British Petroleum, Amerika’nın Meksika Körfezi kıyılarını tehdit eden petrol sızıntısını durdurma çalışmaları çerçevesinde sızan petrolün yaklaşık 5’te birinin yüzeye pompalandığını açıkladı.

BP yetkilileri, sızıntının olduğu kuyuya indirilen yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki hortum yardımıyla günde bin varil petrolün yüzeye pompalandığını belirtti.

Şirket, önümüzdeki günlerde yüzeye çekilen petrol miktarının aşamalı olarak arttırılacağını ve bu hafta içinde sızıntının tamamen durdurulabileceğini de söyledi.

Ancak Amerikalı yetkililer BP’nin çabalarından hoşnut değil ve şirketin yaptıklarının soruna çözüm getirmediğini düşünüyorlar.

Amerika İçişleri Bakanı Ken Salazar ve İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, “BP sızıntıyı tamamen önleyinceye ve denize akan petrolün önünü alıncaya kadar dinlenmeyeceklerini” açıkladı.

20 Nisan’da Meksika Körfezi’ndeki petrol platformunda meydana gelen patlama, bin 500 metre derinlikteki borunun kırılmasına yol açmıştı. O tarihten bu yana milyonlarca litre petrol denize karıştı.

XS
SM
MD
LG