Erişilebilirlik

Amerika Başkan Yardımcısı “Yargıdan Kaygılıyız” Dedi


Afganistan'da Türk el Kaide militanlarının Amerikan ordusu tarafından öldürülmesini protesto eden kişiler
Afganistan'da Türk el Kaide militanlarının Amerikan ordusu tarafından öldürülmesini protesto eden kişiler

Resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Joe Biden Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü

Amerikalı yetkililere göre, Biden, görüşmelerde, terör ve Suriye’deki krize ağırlık vermekle birlikte, tutuklu yargılanma süresiyle Ermenistan konusuna da değindi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkililerine göre Biden, Washington’un yargı organlarının tutumu ve tutuklu yazar ve gazetecilerin durumundan kaygı duyduğunu söyledi. Aynı yetkililere göre, ABD Başkan Yardımcısı, Ermenistan’la Türkiye arasında imzalanan protokolün tekrar Meclis gündemine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde Biden'le görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Amerika ile terörle mücadele konusundaki işbirliğinin güçlenerek süreceğini söyledi.

Bir saat sürmesi planlanan görüşme iki saat sürünce Cumhurbaşkanı Gül, Biden'ı ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığından beri tanıdığını hatırlattı ve ''Hukukumuz olduğu için görüşme biraz uzun sürdü,'' dedi.

Görüşmeye Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de katıldı.

Ankara'daki temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul'a giden Joe Biden yarın, Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katıldıktan sonra Başbakan Erdoğan'ı evinde ziyaret edecek. Biden, İstanbul'da ayrıca Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat geçirmişti.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Küresel Girişimcilik Zirvesi'nde Başbakan Erdoğan'ın yerine açılışa Meclis Başkanı Cemil Çiçek katılacak.

Joe Biden'in İstanbul ziyareti sırasında bir grup Sultanahmet Camii önünde gösteri yaparak el Kaide'ye katılmış Türklerin Afganistan'da Amerikan askerleri tarafından öldürülmesini protesto

XS
SM
MD
LG