Erişilebilirlik

Amerika Açık Tüm Hızıyla Devam Ediyor


Amerika Açık Tüm Hızıyla Devam Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:49 0:00

New York’ta 1881’den bu yana düzenlenen sezonun son Grand Slam’ı olarak adlandırılan Amerika Açık Tenis Turnuvası başladı. Her yıl Ağustos ayının son haftası başlayan ve iki hafta süren turnuvada Türkiye’yi Çağla Büyükakçay, Cem İlkel, Başak Eraydın ve İpek Soylu temsil ediyordu. Elemelerin ikinci turunda rakiplerine mağlup olan Çağla Büyükakçay Amerika’nın Sesi’ne verdiği demeçte “Türk tenisinin son yıllarda büyük yol katettiğini ve her geçen sene daha çok Türk sporcunun büyük turnuvalarda oynadığını” söyledi.

Çağla Büyükakçay, "Amerika Açık'ta mücadele edebilmek için dünyanın en iyi 250 tenisçisi arasında olmak gerekiyor. Ben şu anda dünyada 150 numaradayım, geçen sene ilk defa kariyerimde ana tablodan yer almıştım, Dünya 70 numarası olarak katılmıştım, ve Arthus Ashe kortunda dünya şampiyonu karşısında oynayarak unutulmaz bir tecrübe edindim. Burada olmak çok güzel, dünya tenisinde var olduğumuzun göstergesi bu. O yüzden en önemlisi yine seneye burada olmayı başarabilmek" diyor.

Çağla Büyükakçay'la Söyleşi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00

​İkinci turda Cem İlkel ve Başak Eraydın yenilerek turnuvadan elendi. Bu tur sonrasında ABD Açık'ta yoluna devam eden tek milli tenisçi İpek Soylu oldu. Soylu, üçüncü eleme turunda İngiliz Katie Boulter ile karşılaştı. Cuma günü yapılan maçı 3 setin sonunda kazanan Soylu, Pazartesi günü yaptığı ve kendisini turnuvaya taşıyacak maçta rakibi İspanyol Carla Suarez Navarro yenilerek turnuvayı tamamladı.

Takım kaptanı Alaaddin Karagöz de Türk tenisinin son zamanlarda ilerlediği görüşünde: "Son 10 yıla baktığımızda Türk tenisinde büyük bir gelişme var, dünya sıralamasında birçok oyuncumuz var, eskiden bunun sayısı 3-4 idi, büyük turnuvalarda oynama şansımız yoktu. Ama bugün Türkiye'de yılda 100'e yakın turnuvaya katılıyoruz, bu, çok iyi bir imkan sporcularımız için. Tenise olan bakış açısı da değişti, hem oyuncularımızın hem halkımızın tenis kültürü de bu oranda gelişti."

Amerika Açık, 10 Eylül’e kadar devam edecek. Turnuvada Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal, Juan del Potro gibi ünlü tenisçiler mücadele ediyor. Sezonun son grand slam’ı olması ve sert zeminde oynanması dışında Amerika Açık'ın bir diğer özelliği ise tenisçilerin hakem kararlarına itiraz etmesini sağlayan “Şahin Gözü” adlı bilgisayar sisteminin 2006 yılından beri ve ilk kez bu turnuvada kullanılıyor olması.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG