Erişilebilirlik

Amerika 11 Eylül’ü Anıyor


Amerika'da 11 Eylül Saldırılarında Ölenler Anıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:15 0:00

Amerika'da 11 Eylül Saldırılarında Ölenler Anıldı

Amerika, 11 Eylül 2001 tarihinde El Kaide militanlarının yolcu uçaklarını kaçırarak düzenlediği terör saldırılarında hayatlarını kaybedenleri anıyor.

Başkan Barack Obama, kaçırılan 4 uçaktan ilkinin Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptığı saat olan, yerel saatle 08:46’da Beyaz Saray’da saygı duruşunda bulundu. Obama, daha sonra Savunma Bakanlığı Pentagon’daki anma töreninde konuştu.

Obama, “Bizden gaddarca alınan yaklaşık 3 bin güzel hayatı asla unutmayacağız. Merak ediyoruz, acaba yaşamları nasıl olurdu, rüyaları nasıl şekillenirdi” diye konuştu.

“Teröristler Amerika gibi güçlü bir ulusu asla yenemeyecekler” ifadesini kullanan Obama, etnik ve dini çeşitliliğin ABD’nin “en büyük güç kaynaklarından biri olduğunu” söyledi.

Obama, Başkan olarak son kez 11 Eylül anma törenine katıldı.

New York’ta da Dünya Ticaret Merkezi saldırısında yaşamlarını yitirenler anıldı. Manhattan’daki “Sıfır Noktası”nda düzenlenen törene Demokrat Parti’nin Başkan adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump da katıldı.

Saldırıları düzenleyen 19 hava korsanından 15’i Suudi Arabistanlı'ydı. Kaçırılan uçaklardan ikisi New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’ne, biri Savunma Bakanlığı Pentagon’a çarpmış, diğeri de Pennsylvania’da düşmüştü.

Pennsylvania’ın batısında Shanksville yakınlarında da Flight 93 Ulusal Anıtı’nda saldırıda hayatını kaybeden mürettebat ve yolcular için mum yakıldı. Mürettebat ve yolcular saldırı girişimi sırasında uçağın kontrolünü hava korsanlarından almaya çalışmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG