Erişilebilirlik

Amerika 11 Eylül’de Ölenleri Andı


Amerika 11 Eylül’de Ölenleri Andı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Merkezi gökdelenlerine ve Savunma Bakanlığı binası Pentagon’a yolcu uçaklarıyla saldırı düzenlenmiş; bir uçak da, Washington’da olası hedefine erişemeden yolcuların girişimiyle Pennsylvania eyaletinin Shanksville kasabası yakınlarına düşmüştü.

Sorumluluğunu El Kaide’nin üstlendiği saldırılarda 3 bine yakın kişi ölmüştü.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri, New York’ta düzenlenen tören için biraraya geldi. Törende yaşamını yitirenlerin isimleri okundu, çanlar çalındı.

Başkan Obama, eşi First Lady Michelle Obama ve Beyaz Saray çalışanları, Beyaz Saray’ın bahçesinde toplanarak saygı duruşunda bulundu. Başkan Obama öğleden sonra ise Washington yakınlarındaki Fort Meade askeri üssünde görev yapanlarla biraraya gelecek.

Savunma Bakanlığı binası Pentagon’a girişilen saldırıda ölenler için de ayrı bir tören düzenlendi. Bu törene saldırıda yakınlarını kaybedenler katıldı. Pentagon’da hayatını kaybeden 184 kişi anısına oluşturulan parkta, üzerinde ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu 184 bank bulunuyor. Savunma Bakanı Ash Carter’ın katılacağı halka açık tören ise öğleden sonra yapılacak.

Pennsylvania eyaletinin batısındaki Shanksville kasabasındaysa yapımı tamamlanan Flight 93 Ulusal Anıtı ziyarete açıldı.

New York’ta ise 14 yıl önceki saldırıda yıkılan Dünya Ticaret Merkezi kuleleri yerine 11 Eylül Müzesi inşa edildi. Müzede saldırıyla ilgili çok sayıda fotoğraf ve obje sergileniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG