Erişilebilirlik

Amerika - Türkiye Hazırlık Maçı Bugün Oynanıyor


2010 Dünya Kupası’na katılacak olan Amerikan Milli Futbol Takımı, hazırlık kampını Amerika’nın en tanınmış üniversitelerinden Princeton’un tesislerinde gerçekleştirdi.

New York’un güneybatısındaki Princeton, Amerikan Milli Futbol Takımı’nın kampına ev sahipliği yaptı.

Takımın basın sözcüsü Michael Kammarman, teknik dörektör Bob Bradley’in de mezun olduğu Princeton’ın yerinin ve tesislerin çok iyi olduğunu söyledi.

Kammarman, “Bob’un Princeton’da uzun bir geçmişi var. Üniversitede hem futbol oynamış, hem de antrenörlük yapmış. Çok sayıda tanıdığı olması işimizi kolaylaştırdı.” diyor.

Takımın antremanları, halka kapalı yapıldı. Ancak Kammarman medyanın takımı yakından izlediğini ve büyük ilgi gösterdiğini söylüyor:

“Burada Amerika’nın dört bir yanından gelen gazetecileri gördük. Televizyondan, radyodan, gazetelerden basını izliyoruz. Yabancı basını da takip ediyoruz. Takıma gösterilen ilgi ve Dünya Kupası heyecanı çok büyük. Medya ilk kez futbol milli takımına bu kadar ilgi gösterdi.”

Kampta futbolcular hem hazırlık çalışmalarına devam etti, hem de Güney Afrika’daki Dünya Kupası’na gidecek 23 oyuncuyu seçmek için elemeler yaptı.

Yeni futbolculardan biri, Los Angeles Galaxy takımından forvet oyuncu Edson Buddle. Buddle bu sezon ligde gol kralı oldu.

Buddle, “Müthiş bir duygu. Yaşadıklarımın tadına varmaya çalışıyorum, gördüğüm ilgiyi haketmem gerekiyor.” şeklinde konuşuyor.

Üçüncü kez Dünya Kupası’na katılacak olan orta saha oyuncusu Landon Donovan, Buddle’ın Los Angeles’tan takım arkadaşı. Donovan, Buddle’ı takdir ettiğini söylüyor.

Donovan, “Buddle golcü olarak çok etkileyici. Ancak gol atmanın dışında yaptıkları da en az golleri kadar göz dolduruyor.” diyor.

Teknik direktör Bradley, oyuncuların takıma girmek için kendilerini kanıtlamaları gerektiği görüşünde:

“Takımdakı yerlerini her zaman hak etmeliler. Hazırlık kamplarında kendilerini göstermeleri şart. Çok iyi oynamaları gerekiyor.”

Amerikan Milli Futbol Takımı, hazırlık kampından sonra Çek Cumhuriyeti’yle oynadığı hazırlık maçını 4-2 kaybetti. Amerika ikinci hazırlık maçını Türkiye’yle bugün Philadelphia’da oynuyor.

30 Mayıs’ta Güney Afrika’ya giden Amerikan Milli Takımı, ilk sınavını 12 Haziran’da İngiltere’ye karşı verecek.

XS
SM
MD
LG