Erişilebilirlik

Amazon’un Kurucusundan Eşine 35 Milyar Dolarlık Boşanma Tazminatı


232,8 milyar dolarlık ciro ile dünyanın en büyük perakende internet satış sitesi olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 4 çocuğunun annesi 25 yıllık eşi Mackenzie Bezos ile boşandı. Boşanma anlaşmasına göre çiftin sahip olduğu Amazon hisselerinin yüzde 25'i MacKenzie Bezos'un olacak. Bezos çifti, Amazon hisselerinin yüzde 16'sını elinde tutuyordu. Bu hisselerin değeri 140 milyar dolardı.

Rekor anlaşmaya göre Mackenzie Bezos, Washington Post Gazetesi ile uzay seyahati şirketi Blue Origin'deki hisselerinin tamamınıysa Jeff Bezos'a devredecek.

Boşanmanın ardından Amazon’ın kontrolü de Jeff Bezos’ta. Zira hisselerin yüzde 4’ü kendisinde kalsa da MacKenzie Bezos, yönetimdeki tüm haklarından feragat etti. Amazon 2018 yılının son çeyreğinde 72 milyar dolar ciroyla rekor kırmıştı.

Rekor boşanma anlaşmasının ayrıntılarını Twitter hesabından duyuran Mackenzie Bezos, sürecin Jeff ile karşılıklı birbirlerine destek olarak sona ermesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Jeff Bezo da Twitter’dan paylaştığı mesajında eski eşini övdü. Bezos, “Beraber tüm çalışmamızda, MacKenzie’nin becerileri hep ön plandaydı. Olağanüstü bir ortak, müttefik ve anne. İşini bilen, zeki ve sevgi dolu. Talihimiz açıldıkça biliyorum ki ondan her zaman bir şeyler öğreniyor olacağım” dedi.

Yazar kimliğiyle de tanınan MacKenzie Bezos, bu yüklü tazminatla dünyanın en zengin kadını unvanına kavuştu. Bugüne kadar boşanma sonucu en yüksek tazminatı, 3 milyar 800 milyon dolarla sanat koleksiyoneri Alec N. Wildenstein eski eşi Jocelyn Perisset'ye ödemişti.

Ekonomi dergisi Forbes’un son listesine göre 149 milyar 600 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos'un, Fox TV'nin eski spikerlerinden Lauren Sanchez ile ilişkisi olduğu iddia edilmişti.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG