Erişilebilirlik

Şam Hükümeti: Polis Katillerine Merhamet Gösterilmeyecek


Şam Hükümeti: Polis Katillerine Merhamet Gösterilmeyecek
Şam Hükümeti: Polis Katillerine Merhamet Gösterilmeyecek

Devlet Televizyonu ve resmi haber ajansı SANA, olayı katliam olarak niteledi polis katillerine merhamet gösterilmeyeceğini duyurdu. İçişleri Bakanı İbrahim Şar de katliamın sorumlularının yasalar çerçevesinde cezalandırılacağını söyledi.

Devlet medyası önce 28 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü duyurmuştu. Bu rakam, hiçbir açıklama yapılmadan daha sonra 43, sonra 80 daha sonra ise 120’ye çıktı.

Muhalefet katliamı yalanladı, hükümetin sergilediği vahşeti haklı göstermeye çalıştığını öne sürdü. Nitekim YouTube’de yayınlanan bazı videolarda, asker ve polisler öldürdükleri göstericilerin yanına silah ve cephane koyarken görülüyor.

Hatay sınırına yakın olan Cisr eş Şuğur, hükümet karşıtı gösterilerin yoğunlaştığı son kent. Bir yetkili güvenlik güçlerinin bölgede kontrolü kaybettiğini doğruladı.

Şam hükümeti, gösterilerin başından beri hükümet karşıtı hareketten “dış mihraklarca tahrik edilmiş silahlı terör çeteleri”ni sorumlu tutuyor.

Yerli ve yabancı insan hakları örgütlerine göre, ayaklanmaların başladığı Mart ayından bu yana Suriye’de en az bin 100 kişi öldürüldü, 10,000’den fazla kişi de tutuklandı.

XS
SM
MD
LG