Erişilebilirlik

Şam Hükümeti Cizr el Şuhur’da Kendi Halkına Karşı Savaş Açtı


Şam Hükümeti Cizr el Şuhur’da Kendi Halkına Karşı Savaş Açtı
Şam Hükümeti Cizr el Şuhur’da Kendi Halkına Karşı Savaş Açtı

Görgü tanıkları, geçen hafta rejim karşıtı gösterilere sahne olan 50,000 nüfuslu kentin, tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları ve askeri birlikler tarafından kuşatıldığını bildirdi.

Hükümete göre operasyonun amacı kasabada öldürülen 120 güvenlik görevlisinin katillerini bulmak. Kent sakinleri ise ölümlerden ikiye bölünen güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıkmasını sorumlu tutuyor.

Suriye ordusunun kente saldırması ihtimali binlerce kişinin Türkiye’ye sığınmasına yol açtı. Başbakan Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı bir televizyon programında Şam hükümetini eleştirdi güvenlik güçlerinin halka yaptıklarını vahşet olarak niteledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Türkiye’nin Suriye’deki gelişmeleri kaygıyla izlediğini ve sınırlarını kapatmayı düşünmediğini söyledi. Bakan, yeni mülteciler için yeni çadır kentleri kurulacağını duyurdu.

Şimdiye kadar en az 1,200 kişinin öldürülmesi ve 10,000 kişinin tutuklanmasına rağmen rejim karşıtı gösteriler bugün de devam etti. Çeşitli kentlerde Cuma namazından sonra yapılan gösterilerde güvenlik kuvvetlerinin 5 kişiyi daha öldürdüğü öğrenildi.
Gösteriye sahne olan yerlerden biri Halep Üniversitesi idi:

XS
SM
MD
LG