Erişilebilirlik

Altın Küre Adayları Belli Oldu


Lincoln movie
Lincoln movie
Oscar ödüllerinin habercisi sayılan Altın Küre ödülleri için aday filmler açıklandı.

En çok ödüle aday gösterilen film, Steven Spielberg’in Amerikan iç savaşı konu aldığı “Lincoln” filmi oldu. Başkan Abraham Lincoln’ün köleliği kaldırma mücadelesini konu alan film, yedi dalda Altın Küre’ye aday gösterildi.

Film en iyi drama ve en iyi yönetmen ödüllerine aday gösterilirken, Daniel Day-Lewis, Sally Field ve Tommy Lee Jones da en iyi oyuncu ödüllerine aday gösterildiler.

Ben Affleck’in İran İslam Devrimi sırasında Amerikalı diplomatik personelin rehin alınmasını konu alan “Operasyon: Argo” ve Quentin Tarantino’nun ‘Django’ adlı eski bir spagetti western filminden esinlendiği “Zincirsiz” beşer dalda adaylığa layık bulundu.

Hollywood Yabancı Gazeteciler Derneği’nin 13 Ocak’ta düzenlediği Altın Küre, Oscar töreni öncesi en çok izlenen ödül törenlerinden biri.

Diğer adaylar arasında Usame bin Ladin’in öldürüldüğü komando operasyonunu konu alan “Zero Dark Thirty,” ve “Pi’nin Yaşamı,” filmleri bulunuyor.

En İyi Komedi ya da Müzikal dalında adaylar ise “Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili,” “Silver Linings Playbook,” “Sefiller,” “Moonrise Kingdom,” ve “Yemen’de Somon Avı.”

Oscar Ödülleri’nden farklı olarak, Hollywood Yabancı Gazeteciler Derneği’nin drama ve komedi filmleri için ayrı kategorileri bulunuyor.

En iyi erkek drama oyuncusu kategorisinde Abraham Lincoln’ü başarılı bir şekilde oynayan Daniel Day-Lewis, “Uçuş,” filminde alkolik bir pilotu canlandıran Denzel Washington yarışacak.

“Arbitrage”da mali yolsuzluk yapan bir bankacıyı oynayan Richard Gere, “The Sessions”da sakat bir adamı canlandıran John Hawkes ve “The Master” filmindeki rolüyle Joaquin Phoenix de bu daldaki diğer adaylar.

Drama kategorisindeki en iyi kadın oyuncu adayları arasında “Zero Dark Thirty” filminde bir CIA analistini canlandıran Jessica Chastain, “De Rouille et D’os”nun denizbilimcisi Marion Cotillard ve de “Hitchcock”ta ünlü yönetmenin kararlı eşini oynayan Helen Mirren var.

Kategorideki diğer iki aday, “The Impossible”da kendini yıkıcı bir tsunaminin pençesinde bulan Naomi Watts ve “Aşkın Karanlık Yüzü”nde evlilik dışı bir ilişki sonucunda hayatı mahvolan bir kadını canlandıran Rachel Weisz.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG