Erişilebilirlik

Almanya’da Dönerci Cinayetleriyle İlgili Tutuklama


Berlin'de ırkçılığı ve cinayetleri kınayan Almanlar
Berlin'de ırkçılığı ve cinayetleri kınayan Almanlar

Alman polisi 8’i Türk biri Rum 9 dönercinin ölümüyle bağlantısı olduğu sanılan bir neonaziyi Potsdam’da tutukladı

32 yaşındaki Andre E. adlı kişinin cinayetlerden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüyle ilişkisi olduğunu öne sürülüyor.

Brandenburg ve Saksonya eyaletlerinde dört eve yapılan baskınlarda çok sayıda belge ve video kurgu malzemesi de ele geçirildi.

Zanlı terör örgütünün propaganda filmlerini hazırlamak ve hücrenin iki hafta önce ölü olarak ele geçirilen iki üyesine 2009 yılında tren bileti temin etmekle suçlanıyor. Cinayetlerle ilgli olarak örgütün kurucu üyelerinden Beate Zschaepe ile Holger G. adlı bir kişi de gözatında bulunuyor.

Bu arada Cumhurbaşkanı Christian Wulff, öldürülen ve 2004 yılında Köln’deki bombalama olayında yaralanan Türklerin ailelerini dün akşam Berlin'de resmi Cumhurbaşkalığı konutu Bellevue Sarayı'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanının mağdur yakınlarıyla yaptığı görüşmenin ayrıntıları iki tarafın arzusu üzerine basına açıklanmadı.

Alman kamuoyunu şok eden cinayetlerle ilgili olarak hem Başbakan Angela Merkel hem de Meclis Başkanı Norbert Lammert Türk toplumundan özür dilemişti.

Lammert, cinayetlerin Türk haraç mafyasının ya da uyuşturucu çetesinin işi olarak gösterilmesinin ve cinayet kurbanlarının bu şekilde töhmet altında bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirtmiş ve ihmalin sorumlularını bulunmasını talep istemişti.

XS
SM
MD
LG