Erişilebilirlik

“Almanya’dan Ukrayna’ya Gepard Sevkiyatı Temmuz’da”


20 Haziran 2007 - Hamburg'un güneydoğusundaki Munster'da tatbikat atışı yapan bir Gepard tankı
20 Haziran 2007 - Hamburg'un güneydoğusundaki Munster'da tatbikat atışı yapan bir Gepard tankı

Almanya Ukrayna’ya ilk Gepard tank sevkiyatını Temmuz ayında gerçekleştirecek. Açıklama, Alman Savunma Bakanlığı’ndan bugün geldi.

Bir bakanlık sözcüsü, basında yer alan haberleri doğrulayarak Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile daha önce yaptığı görüntülü bir görüşmedeki taahhüdüne uyarak, Ukrayna’ya 15 Gepard tankı göndereceğini söyledi.

Alman yetkililer, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’ya destek vermekte yavaş kaldıkları eleştirilerinin ardından, Kiev’e ağır silahlar tedarik etme kararını ilk kez Nisan ayının sonunda açıklamıştı. Söz konusu ağır silahlar arasında Gepard hava savunma tankları da yer alıyor.

Almanya ayrıca, Ukrayna’ya 7 otomatik havan topu sevketme vaadinde bulundu ve Ukrayna askerlerine bu silahların kullanımı için eğitim vermeye başladı.

Reuters’ın haberine göre, bir Alman hükümeti yetkilisi Gepard tanklarının Ukrayna’ya yeterli mühimmat ile birlikte sevkedileceğini söyledi.

Rusya’nın başkent Kiev’i ele geçiremeyerek ülkenin doğu ve güneyinde saldırılarını yoğunlaştırmasından bu yana Ukraynalı yetkililer de müttefiklerinden ağır silah taleplerini daha da arttırdı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG