Erişilebilirlik

Almanya: ‘Türkiye İle İlişkiler İnişli Çıkışlı Bir Süreçten Geçiyor’


Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer,Türkiye ile ilişkilerin inişli çıkışlı bir süreçten geçtiğini söyledi. Sözcü, Türkiye’nin Almanya’nın Ankara Maslahatgüzarı’nı Dışişleri Bakanlığı’na çağırmasını ise “diplomatik ilişkilerde normal” şeklinde tanımladı, “Bunun bir kınama olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği ile varılan sığınmacı anlaşmasını tehdit ettiğini düşünmediğini belirten sözcü, Ankara’nın anlaşmaya saygı duyacağını düşündüklerini de kaydetti.

Gabriel: ‘Vize serbestisi konusunda şantaj yapılmamalı’

Almanya Başbakan yardımcısı Sigmar Gabriel, Almanya ve Avrupa Birliği’nin vize serbestisi konusunda Türkiye tarafından şantaja uğramaması gerektiğini söyledi.

Gabriel, vize serbestisinin olup olmayacağının Türkiye’ye bağlı olduğunu söyledi ve “Almanya ile Avrupa hiçbir şekilde şantaja uğramamalı” dedi.

Gabriel ayrıca Alman Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Köln’de darbe karşıtı gösteride konuşmasını engellemesini memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin vize serbestisini sağlamaması halinde Ankara’nın anlaşmadan çekileceğini belirtmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG