Erişilebilirlik

Almanya ile İngiltere Arasında Gerginlik


İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel NATO zirvesinde
İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel NATO zirvesinde

İngiltere’nin serbest dolaşım hakkını kısıtlama planına Almanya, “konu pazarlığa açık değil” yanıtı verdi

Almanya, AB sınırları içerisinde işçilerin serbest dolaşım hakkının pazarlık konusu olmadığını bildirdi.

Berlin’de gazetecilere konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, İngiltere’nin AB üyesi ülkelerden göçmen almayı kısıtlayan planına destek vermeyeceklerini söyledi. Sözcü, ülkesinin İngiltere’den, AB içinde aktif bir rol üstlenmesini beklediğini de kaydetti.

Seibert, “Almanya, işçilerin serbest dolaşım hakkını pazarlığa açmayacaktır. Başbakan Merkel bu görüşte” dedi ve Merkel’in, bu hakkın suiistimal edilmesine karşı ortak mücadelenin önemine de inandığını da sözlerine ekledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin artan baskılarıyla karşı karşıya. AB karşıtı sağ görüşlü parti, üye ülkelerden İngiltere’ye göçün kısıtlanmasını istiyor.

Merkel’in sözcüsü bu konunun Berlin ile Londra arasındaki bir mesele olmadığını; İngiltere ile AB üyelerinin arasında halledilmesi gerektiğini vurguladı. Sözcü Seibert bu açıklamayı Der Spiegel dergisinde çıkan bir haber üzerine yaptı. Haberde Merkel’in, Cameron’a göçmenliği kısıtlama planında ısrar ederse AB’den ayrılma riskini artıracağı uyarısında bulunduğu belirtilmişti.

AB üyeleri arasında imzalanan Schengen Anlaşması, üye ülke vatandaşlarına birlik sınırları içerisindeki ülkelerde serbest dolaşım hakkı veriyor. Buna göre bir AB vatandaşı, istediği birlik ülkesinde oturma ve çalışma hakkına sahip.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG