Erişilebilirlik

Almanya’da Müslümanlar'dan IŞİD Karşıtı Hutbe


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği - DİTİB
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği - DİTİB

Almanya’da Müslüman dernekleri ırkçılık, İslamofobi ve radikal İslamcı gruplara karşı yarın eyleme hazırlanıyor. İkibin camide aynı anda bu konularda hutbe verilecek. Müslümanlar Koordinasyon Konseyi Sözcüsü Ali Kızılkaya toplumsal dayanışma için çalıştıklarını söyledi

‘Müslümanlar Nefret ve Haksızlığa Karşı Ayağa Kalkıyor’ sloganı ile yapılacak etkinlik kapsamında 2 binin üzerinde camide verilecek Cuma hutbesinde bu konu işlenecek. Cuma namazından sonra ise barış için ve şiddete, teröre ve haksızlıklara karşı dua okunacak.

Almanya’ya göç tarihinde ilk kez gerçekleşen etkinliğe geçen Ağustos ayında düzenlenen cami saldırıları ve Ortadoğu’daki IŞİD terörünün yansımalarının etkili olduğu bildiriliyor. Etkinliği Almanya’da üye sayısı olarak en büyük dört Müslüman Derneği barındıran çatı örgütü Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi organize ediyor. Konseyin sözcüsü Ali Kızılkaya, Müslümanların camilere yönelik saldırılar sonrasında endişelerini dile getirmeyi ve toplumun dayanışma göstermesini arzuladıklarını açıkladı.

Eyleme destek veren kuruluşlardan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB sözcüsü Zekeriya Altuğ, tüm Müslüman kuruluşların ve camilerin katılımıyla bir etkinlik düzenlemelerinin önemine değindi. Hangi dinden olursa olsun kutsal mekanlara yapılan saldırıları kınadıklarını ifade eden Altuğ, son haftalardaki cami saldırıları ve Almanya’dan terör örgütü IŞİD’e katılan gençler ile ilgili tartışmaların, Alman toplumunun İslam konusunda yeteri kadar bilgili olmadığını gösterdiğini de savundu.

Eylem kapsamında sekiz camide Alman siyasetinden temsilcilerinin konuşma yapması bekleniyor. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin Hannover’de, Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz’un Münih’teki, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir’in de Berlin’deki programa katılacağı bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG