Erişilebilirlik

Almanlar Türkiye ile AB Sürecinin Bitmesinden Yana


Almanların çoğu, Türkiye ile imzalanan Sığınmacı Anlaşması’nın sona erdirilmesini isterken, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik müzakerelerine de karşı çıktı.

Emnid’in Bild am Sonntag’da yayınlanan araştırmasına göre Almanların yüzde 52’si Türkiye ile yapılan Sığınmacı Anlaşması’nın iptal edilmesi gerektiğini savunurken, sadece yüzde 35’lik kesim anlaşmanın devamından yana görüş dile getirdi.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00
Linki indirmek için

Ankete katılanların üçte ikisi Türkiye’ye verilen yardımların bir an önce dondurulmasını isterken, yüzde 66’sı da Türkiye ile üyelik sürecinin kopmasından yana.

Sığınmacı Anlaşması uyarınca Türkiye, Suriyeliler dahil Ege’den Yunanistan’a yasadışı yollardan geçen sığınmacıları geri almayı kabul etti.

Avrupa Birliği ise karşılığında Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlayacaktı ancak terör ile mücadele kanunundaki anlaşmazlık nedeniyle bu gerçekleşmedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta vize serbestisi olmaması durumunda Ankara’nın Sığınmacı Anlaşması’ndan geri çekileceğini belirtmişti.

Almanya geçen Cuma günü, Avusturya’nın Türkiye ile yürütülen müzakere sürecinin durdurulması çağrısını reddetti. Berlin, bu konunun daha geniş çaplı düşünülmesi gerektiğini düşünüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG