Erişilebilirlik

Alman Hükümet Sitelerine Siber Saldırı


Başbakan Merkel ile Alman Parlamentosunun internet istelerini bir saat işlemez hale getiren "CyberBerkut" adlı bilgisayar korsanları Berlin'den Kiev hükümetiyle ilişkilerini kesmesini istedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’la yapacağı görüşme öncesi Alman hükümetine ait internet siteleri siber saldırılara uğradı.

Kendilerini “CyberBerkut” olarak adlandıran bilgisayar korsanları(hacker) , Salı günü Alman Başbakanı Merkel’in internet sitesiyle Parlamento’nun internet sitesinin erişime engellenmesini kendilerinin gerçekleştirdiğini iddia etti. Hackerler, saldırı nedenini açıklarken Berlin’den Ukrayna hükümeti ile olan ilişkisini kesmesini talep etti.

Almanya’da çökertilen sözkonusu internet sitelerine erişim en az bir saat gerçekleşemedi.


Merkel ve Yatsenyuk’un yapacakları görüşmede, güvenlik ve Almanya’nın nakit para sıkıntısı yaşayan Ukrayna’ya yapacağı ekonomik yardımın genişletilmesi şartlarının konuşulması bekleniyor.


Ukrayna’nın Rusça konuşan doğu bölgesindeki ayrılıkçılar,özerklik elde etme amacıyla geçtiğimiz Nisan ayında başlattığı isyanda bugüne kadar 4bin 700 den fazla kişi yaşanan çatışmalarda hayatlarını kaybetti.

Eylül ayında taraflar arasında bir ateşkes anlaşması imzalanmış olmasına rağmen, çatışmaların zaman zaman devam ettiği bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG