Erişilebilirlik

Alev Kampı'nda Genç Kadınlar İtfaiyecilik Eğitimi Alıyor


Alev Kampı'nda Genç Kadınlar İtfaiyecilik Eğitimi Alıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Bir haftalık “Camp Blaze- Alev Kampı” itfaiyeci olmayı düşünen 16 ila 19 yaş arası genç kızlara itfaiyecilik eğitimi veriyor.

Amerika’da her 10 itfaiyeciden sadece biri, bir başka deyişle bir milyon gönüllü ya da tam zamanlı itfaiyecinin 80 bini kadın. Bu itfaiyeciler, genç kadınların itfaiyeciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmesinin hayati önem taşıdığı görüşünde.

Öğrenciler, Alev Kampı’nı işleten kadın itfaiyecileri örnek alıyor.

Bunlardan biri olan Amrine White, “Bu kadınlar çok güçlü. Kendi ayakları üzerinde durmayı biliyorlar, seslerini duyuruyorlar. Hayatlarına kendileri yön vermek istiyorlar ve kararlılıklarından vazgeçmiyorlar. Bu tür kadınlara her zaman rastlayamazsınız” diye konuşuyor.

İtfaiyecilik eğitimi alan genç kadınların her türlü desteğe ihtiyaçları var.

Yanan otomobillere müdahale etmeden önce ana hortumun devreye girmesi bekleniyor. Ekip çalışması çok önemli. Profesyonel itfaiyeciler, genç kadınlara hem tavsiye hem de destek veriyor.

Kadın itfaiyeciler, erkeklerle aynı fiziksel standartlara sahip olmak zorunda. Ancak en deneyimli itfaiyeciler bile bu genç kadınların baskı altında ne kadar güçlü ve dirençli olduklarını kanıtladıklarını söylüyor.

Bir haftalık itfaiyecilik eğitimi programına son on yıldır katılanların yarısından fazlası, itfaiyeci ve acil sağlık görevlisi olarak çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG