Erişilebilirlik

Aldoğan: "Seçim Ortamı Çok Gergin"


Aldoğan: "Seçim Ortamı Çok Gergin"
Aldoğan: "Seçim Ortamı Çok Gergin"

“Seçim kampanyası söylemleri çok sert” diyor Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan ve “zaten seçim öncesinde çok ciddi bir kutuplaşma olmuştu, bu kutuplaşmanın liderlerin meydanlardaki söylemleriyle ve son tutuklamalarla daha da arttığını görüyoruz. Ne yazık ki ortam giderek daha çok geriliyor, ve bu gerilim tabii giderek meydana da yansıyor,” diye konuşuyor. Bunun ”sağlıklı demokratik bir ortam olmadığını” belirten gazeteci Aldoğan, gerginliğin seçmenlerin fikrini değiştirmediğini, tam tersine inandıkları partilere daha sıkı sarılmalarına neden olduğunu söylüyor.

Aldoğan’a göre, seçime katılım yüksek olacak ancak sonuç konusunda tahmin yapmak için erken. Yazgülü Aldoğan, “çünkü seçime daha bir haftadan fazla zaman var ve Türkiye’de seçmeni etkileyecek yeni faktörlerin ortaya çıkması son ana kadar mümkün. Türkiye’de son ana kadar herşey netleşmez, Milliyetçi Hareket Partisi’ni yüzde 10 barajının hemen altında ya da üstünde gösteren anketler vardı onun için bu kaset müdahalesi yapıldı diye düşünüyoruz, ama ters tepki oldu, MHP seçmeni partisinin etrafında daha da kenetlendi. Daha da enteresan birşey oldu, bunu demokrasiye bir müdahale olarak gören ve kendisini kararsız veya daha muhalif hisseden birçok seçmen “MHP’ye verelim de baraj kalmasın” diye bir tavır içine girdi. Yine de Türkiye’de her an herşey bir anda değişebilir, bakarsınız kimsenin tahmin etmeyeceği başka bir müdahale olur ve bu dengeleri başka şekilde etkiler,” diye konuşuyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Barış ve Demokrasi Partisi arasındaki gerginlikle ilgili olarak da Aldoğan şunları söylüyor:

“Çok tatsız bir şey tabii gerginliğin olması, dünyanın her yerinde ikitidar partisi vardır, muhalefet partileri vardır ve bunlar birbirlerine tahammül ederler, burada bir tahammülsüzlük sözkonusu özellikle iktidar kanadından muhalefet partilerine ve diğer partileri destekleyen seçmenlere karşı da bir tahammülsüzlük var.”

Posta gazetesi yazarı Aldoğan, şöyle konuşuyor:

“Bir çoğunluk otoritesiyle yaşıyor şu anda Türkiye ve iktidar partisi neredeyse “muhalefete ne lüzum var” diyecek. Böyle bir hava var ve tabii ki bu çok tuhaf ve demokratik olmayan bir hava. Dünyanın her yerinde seçim oranları çok net bir şekilde belli olsaydı zaten seçim yapmaya gerek olmazdı, değil mi?”

Hülya Polat'ın Yazgülü Aldoğan'la yaptığı söyleşiyi aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz:


Bu söyleşimizi ve diğer özel söyleşilerimizi internet sitemizde ve özel seçim sayfamızda istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG