Erişilebilirlik

Albayrak ve Trump Arasında Sürpriz Görüşme


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Başkan Donald Trump’la görüştü. Albayrak Trump’ın anlaşılabilir şekilde Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı S-400 hava savunma füzeleriyle ilgili bir duruş sergilediğini belirtti.

Ankara’nın S-400 alma planı Washington’la ilişkilerde gerilimi arttırmış durumda. Türkiye bu konuda Amerika’nın yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Savunma Bakanı Hulusi Akar Pazartesi günü konunun diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulunmuştu.

Albayrak Pazartesi günü Amerika Maliye Bakanı Steven Mnuchin ve Beyaz Saray danışmanı aynı zamanda Trump’ın damadı olan Jared Kushner’le de görüşmüştü.

Albayrak Twitter mesajında, “Görüşmelerimizde işbirliğimiz arttırmak için atılacak adımları görüştük, Başkan Donald Trump tarafından kabul edildik. Cumhurbaşkanımızın mesaj ve selamlarını ilettik” dedi.

Türk medyasına göre Albayrak Trump’ın makul bir şekilde Türkiye’nin S-400 ihtiyacını olumlu karşıladığını kaydetti. Washington’daki Türk gazetecilere açıklama yapan bakan, "Perşembe gününden itibaren toplantılarımız vardı. Pazartesi günü de iki tane programımız vardı. Bir tanesi Beyaz Saray’da muhataplarımızla. Hazine ve Ticaret Bakanlığıyla ilişkili muhataplarımızla görüşmemiz oldu. Öncesinde dar çerçevede toplantı yapıldı, sonra ABD Başkanı bizi kabul etti. Cumhurbaşkanımızın bazı mesajları vardı, onları kendisine ilettik. Gayet pozitif, olumlu, yapıcı bir görüşme gerçekleşti” dedi.

Albayrak ayrıca iki ülke ticaretinin 20 milyar dolardan 75 milyar dolara çıkartılmasının görüşüldüğünü de kaydetti.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG