Erişilebilirlik

Alaton: 'Kadınların İş Dünyasındaki Yükselişi Hızlanacak'


Alaton: 'Kadınların İş Dünyasındaki Yükselişi Hızlanacak'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:15:16 0:00

Alarko Yönetim Kurulu üyesi ve Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton bir iş gezisi için geldiği New York’ta VOA Türkçe stüdyolarına konuk oldu.

Leyla Alaton sadece iş dünyasında değil kültür, sanat ve teknoloji dünyasına olan destek ve katkılarıyla tanınınan, Türkiye’nin en başarılı iş kadınlarından biri. New York’a olan ilgi ve sevgisi üniversite yıllarına dayanan Alaton, dünyanın en önemli iş konferanslarından birine katılmak üzere New York’a yaptığı gezisinde yoğun gündemine rağmen dolu dolu bir New York gezisi yaptı. Kurucu üyesi olduğu Turkish Winn derneğinin düzenlediği gecede New York’ta yaşayan üyelerle buluşan Alaton, buradaki konuşmasında ve stüdyomuzda yaptığımız röportajda kızkardeşliğin, kadınlar arasında desteğin önemini vurguladı.

İş dünyasında kadınların birbirlerine destek olmasını gerektiğini belirten Alaton, “Erkekler bir klüp gibi, birbirlerine her türlü desteği veriyorlar, biz de aynı şekilde birbirimize destek olmalıyız. Her kadının ona yol gösteren bir mentörü olmalı" diyor ve yeni dönemde girişimciliğin artmasıyla kadınların iş dünyasında yükselişinin daha da hızlanacağını düşünüyor.

Türkiye’de daha çok başarılı iş kadını olmamasının nedeninin aile yapısına ve erken çocuk sahibi olunmasına bağlayan Alaton, girişimciliğin artmasıyla dünyadaki bir çok kadına yeni kapılar açılacağını ve hem anne hem iş kadını olmanın kolaylaşacağını belirtiyor.

İş dünyasında sadece kadın olmak değil genel anlamda rekabetin yarattığı zorluklarla ilgili olarak yıllardır yılmadan çalışan Alaton, Türkiye’de üretim yapan ve ürünlerini dünyaya satan Alvimedica şirketinin yönetim kurulu üyesi olarak şirketini her geçen gün yeni pazarlara açmak için çalıştığını ve hiç bir ekonominin sadece ithal ürünlere dayanarak büyüyemeyeceğini belirtti. Alaton, yerel üretimin arttırılması için çok zor şartlara ve Amerika’nın koyduğu zor hatta imkansız rekabet koşullarına rağmen ellerinden geleni yaptıklarını anlatıyor.

Son yıllarda teknoloji, özellikle de sosyal medyanın yararlarını keşfeden Alaton gerekli dozda kullanılan sosyal medyanın önemini vurguluyor. Linkedin’in “en çok öğrendiği platform” olduğunu belirten Alaton, bu platform sayesinde network kurmanın kolaylaştığını ve artık sosyal medya profilinin bir kartvizit görevi yaptığını söylüyor. Facebook kullanmadığını ama İnstagram platformunu eğlence için kullandığını belirten Alaton, hem eğlenceli hem de düşündüren mesajlar vermeyi sevdiğini de belirtiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG