Erişilebilirlik

Alabama Seçimi Öncesi Trump’tan Moore’a Son Dakika Desteği


Alabama’da Salı günü yapılacak Senato seçimi için geri sayım başladı. Adaylar kampanyanın son günündeki mesajlarında, ABD Senatosu'nda Alabama'yı temsil edecek en iyi kişinin kendileri olacağını savunuyor.

Demokrat aday Doug Jones Pazar günkü mitingde “Bizler kim olduğumuzu biliyoruz, Alabama” dedi. Jones, “Bu, dünyaya kim olduğumuzu ve neyi savunduğumuzu ilan etmeye yönelik bir seçim” ifadesini kullandı.

Cumhuriyetçi aday Roy Moore’a ise destek Başkan Donald Trump’tan geldi. Trump’ın kaydedilmiş mesajı Alabamalılara otomatik telefon aramaları aracılığıyla ulaştı.

Trump, eğer Jones kazanırsa Senato Demokrat Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Demokrat Azınlık Lideri Nancy Pelosi’nin “kuklası” olacağını savundu. Trump, Moore’un ise, başkan olarak kendisinin gündemini hayata geçirmeye olanak tanıyacağını belirtti.

Trump, “Onun oyu Senato'daki Cumhuriyetçiler için ve buna ihtiyaç var” dedi.

Cumhuriyetçiler Senato’da Demokratlara karşı 48’e 52’lik üstünlüğe sahip. Seçilecek kişi Senato’da Adalet Bakanı Jeff Sessions’tan boşalan koltuğu devralacak. Eğer Jones kazanırsa Senato’da iki parti arasındaki dağılım 51-49 şeklinde olacak.

Alabama’nın Cumhuriyetçi duayen senatörü Richard Shelby, eyaletin Moore’u seçmekten daha iyisini hak ettiğini belirtti.

Moore, 30’lu yaşlarda genç kızlara yönelik ugunsuz cinsel tavırlarda bulunmakla suçlanıyor.

Shelby, Demokrat için oy kullanmayacağını ama Moore’a da oy atmayacağını açıkladı.

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG