Erişilebilirlik

Akşener’den Erdoğan’a: 'Hodri Meydan'


Türkiye’de merkez sağ partisi olacağı gözlemlenen yeni siyasi partiyi kurma hazırlığındaki Meral Akşener, çeşitli baskılara maruz kaldıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve “O günün mağdurları bugünün zalimleri olmuştur. Hodri meydan” dedi.

Akşener’den Erdoğan’a: 'Hodri Meydan'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:20 0:00

Akşener, bugün beraberinde yeni parti kurucularıyla birlikte Ankara’da parti genel merkezi olacak binada incelemelerde bulundu. Kurucular arasında olan MHP’den ayrılmış bağımsız milletvekilleri Ümit Özdağ, Nuri Okutan ve İsmail Ok ile Koray Aydın, Durmuş Yılmaz, Nevzat Korkmaz da incelemekere katıldı.

Eskiden İçişleri Bakanlığı, TBMM Başkanvekili görevlerinde bulunmuş olan Meral Akşener, yeni parti genel merkezi tanımında gazetecilere, hazırlık aşamalarında, iktidar partisi AKP’nin baskılarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Ankara’da normal koşullarda Marriott Hoteli’nde 25 Ekim günü parti tanıtımı yapmayı planladıklarını kaydeden Akşener, ancak salon kiralama sözleşmesi imzalanacağı gün son dakikada otel yönetimince kendilerine salon kiralamayacağı bilgisi verildiği söyledi.

“Bir el, kurulacak partimizin bütün yollarını tıkamak için elinden geleni yapıyor” diyen Akşener, Erdoğan’ın Ağustos 2002’de AKP’nin kuruluşu öncesinde bu denli sıkıntı yaşamadığını vurgulayarak, o dönem kısa süreli, AKP’nin kuruluş sürecindeki isimlerden birisi olduğuna göndermede bulundu. AKP’nin kuruluşunda demokrasi dışı baskılar olduğunda Eski Bakan olarak valiliklerle konuyu çözecek şekilde devreye giren isim olduğunu hatırlatan Akşener, “O devirde kendisine ‘Muhtar olamaz’ diyenleri bu millet mahcup etti. Parti genel başkanı, Başbakan ve sonra da Cumhurbaşkanı oldu. Millet arkasında durdu. Tarih tekerrürden ibarettir” diye konuştu.

Erdoğan’ın parti kurmaya çabaladığı dönemde farklı siyasi görüşleri olsa da hukukun üstünlüğüne inanlar tarafından desteklendiğini söyleyen Akşener, “Tarih tekerrürden ibaretmiş. Dün benzeri konularla karşı karşıya kalan Erdoğan’ın bugün çok daha sert şekilde bizim kurulacak partimize dönük bazı yolları tıkadığını ya da tıkamaya vesile olduğunu üzüntüyle öğrenmiş, gözlemlemiş oluyoruz. Ama nasıl dün millet bu tür bariyerleri yıkıp geçtiyse bizim için de milletimiz bu bariyerleri yıkıp geçecektir” ifadelerini kullandı.

Ankara’da 25 Ekim günü için hiçbir salon bulamayacak dahi olsalar da yeni partiyi kuracaklarını ve Türkiye kamuoyuna tanıtacaklarını belirten Akşener, “Hükümet bununla ilgili tedbirler alıp bu iş adamlarını korkutabilir ama korkunun ecele faydası yoktur. Bu tür bariyerler bizleri yolundan çevirecek diye düşünüyorlarsa gerçekten abesle iştigaldir. Kararlıyız. Biz ayın 25’inde partimizi kuruyoruz. Hiçbir yer bulamazsak genel merkez binamız bahçesinde yapıyoruz yine de kuruyoruz. Gerekirse çadır kuracağız partimizi 25’inde milletimizle buluşturacağız. Hiçbir korku endişe bizler için söz konusu değil. Dün nasıl hiçbir şeyden korkmadıysak, dün nasıl o günün güçlülerine karşı zamanın zayıflarının yanında durduysak; o günün zayıfları bugünün güçlüleri, o günün mağdurları bugünün zalimleri olmuştur. Dün nasıl o günün zalimleri karşısında kaya gibi durduysak bugün de bugünün zalimleri karşısında kaya gibi duracağız. Hodri meydan. Halep ordaysa arşın buradadır” dedi.

Akşener, ardından parti genel merkezi olacak binada işçilerle sohbet etti. Eli kirli olduğu için bir işçinin kendisiyle tokalaşmaktan çekinmesi üzerine Akşener, işçiye “Kardeşim sen emekçisin, elini elbet sıkacağım” karşılığını verdi.

Yılmaz: Ekonomi planlamasında oranlar doğru değil

Akşener’in ekonomi işlerini teslim edeceği isimse, AKP iktidarında Merkez Bankası Başkanlığı’nın emanet edildiği Durmuş Yılmaz.

Kendisine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıkladığı ekonomi programını sorduğumuz Yılmaz, programda tutarsızlıklar bulunduğunu belirterek, üç yıl sonrası için öngörülen döviz kuru artışıyla enflasyon oranı artışı arasında paralellik olmadığını kaydetti. Yılmaz, “Şimdi enflasyonunuz artacak ama öte yandan Türk Lirası değerli olmaya devam edecek. Planlamalar tutmayabilir başka etkenler nedeniyle. Ama en azından planlamanız kendi içerisinde tutarlı olmalı” değerlendirmesini aktardı.

Yeni partide “kadın kolları” yok ama kadınlar var

Bu arada yeni parti kurucuları arasında ayrıca emekli büyükelçiler Cevher Cevheri, Tugay Uluçevik, eski milletvekilleri Suat Çağlayan, Kazım Ataoğlu ile Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer gibi isimler de bulunuyor.

Kadın siyasetçi kimliğiyle yeni parti genel başkanlığını üstlenecek Meral Akşener, ayrıca Türkiye siyasetindeki partilerde adeta kadınlara özel bölüm açma kaygısı izlenimi veren “kadın kolları” yapılanmasına da karşı çıkıyor. Kadın genel başkan yönetimindeki yeni partide kadın kolları birimi olmayacağını açıklayan Akşener, partide en yüzde 30 oranında kadın olmasına dikkat edeceği mesajlarını da aktarıyor.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG