Erişilebilirlik

Akşener: 'Buyur Beni Mahkemeye Ver’


Akşener: 'Buyur Beni Mahkemeye Ver’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi; “Bugün ağlaya ağlaya ‘Ben milletime terörist der miyim?’ diyor, dedin kardeşim, dedin. Ben de sana ayna tuttum, buyur beni mahkemeye ver" dedi.

Mersin’de düzenlenen mitinge katılan Akşener, Erdoğan’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı. Akşener, “Yani 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Yahu Erdoğan beni (hükümete olan yakınlığıyla tanınan müteahhit) Mehmet Cengiz ile karıştırmış. Arkadaş olsa dükkan senin. Yok. Ne bulursan al. Emekli maaşımı alabilirsin, buyur hayırlı olsun” dedi.

Akşener, “Mersinli, Cumhurbaşkanı’nın ‘terörist' dediği domates, biber yetiştiricisi çiftçiler, nasılsınız, iyi misiniz? Cumhurbaşkanı’nın ’türedi’ dediği EYT’liler (Emeklilikte Yaşa Takılanlar), nasılsınız, iyi misiniz? Ve bir ittifaka, 'zillet, illet’ diyen o dilin sahipleri, bugün ağlaya ağlaya ‘Ben milletime terörist der miyim?’ diyor, dedin kardeşim dedin. Ben de sana ayna tuttum, buyur beni mahkemeye ver. Buyur hakimlerine ‘Bu kadını tutuklattıracağım’ de” ifadelerini kullandı.

'Senin korktuklarından korkmayan Meral Akşener, senden mi korkacak?'

Erdoğan’ın her seçimden önce bir düşman bulduğunu savunan Akşener “Allah’a şükür bu defa bulduğu düşmana kafayı tosladı. Allah’a yemin olsun ki, senin korktuklarından korkmayan Meral Akşener senden mi korkacak kardeşim?” dedi.

Akşener, “Bu savaş hali nedendir, diye sormalıyız. Neden? Çünkü ekonomi berbat. Buradan 7 milyon işsiz kardeşime sesleniyorum. Sizin dertlerinizi konuşmamamız için savaş diliyle saldırıyor. Yeni düşman benim. Hadi oradan! Hangi hükümet olursa olsun, Mersin'e yatırım yaparlardı. 15-20 sene önce Mersin'e gelen kardeşlerimin çocukları da işsiz. İnşaatta çalışanlar işsiz. Esnaf siftah yapamadan dükkanı kapatıyor. Çiftçinin 6,5 liraya kullandığı mazotu, yat sahipleri ÖTV ödemeden kullanıyor. Ürettiği ürünü satamayan bir çiftçi Türkiye açısından yaradır” ifadelerini kullandı.

Uysal, Kocamaz ve Yılmaz da mitingdeydi

Bu, Meral Akşener’in 35 gün içindeki üçüncü Mersin ziyareti oldu. İyi Parti, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne büyük önem veriyor. Bu yüzden Mersin’de CHP ile ittifak yapılmadı, iki parti de yarışa katıldı.

Mersin’in mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, parti yönetiminin kendisini yeniden aday göstermemesinin ardından MHP’den istifa etmiş ve İyi Parti’ye geçmişti. Ancak belgeleri zamanında teslim edilmeyince aday olma şansını kaçırdı. YSK İyi Parti’nin başka bir aday gösterme başvurusunu da reddetti.İyi Parti bunun üzerine, Akşener’in yakın çalışma arkadaşı Mersinli Ayfer Yılmaz’ı Demokrat Parti’den aday gösterdi. Her iki isim de mitingde Akşener ile birlikteydi.

Mitingde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da vardı. Uysal cumhuriyetin değerlerini siyasi malzeme yapmak isteyenler olduğunu savundu, "İktidar sahipleri, vatandaşlarımızın durumunun konuşulmasını istemiyor. Maalesef bu ülkeyi bölüp parçalayan inançlara sahip, cumhuriyetimizin değerlerini siyasi alanda bir kavga unsuru yapmak isteyenler var. Maalesef, demokrasimizin oksijeni bitmiştir. TBMM’de grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olan Meral Akşener’i hapis ile tehdit ediyorlar. Son 16-17 yılda en fazla pozisyon kaybetmiş kim? Çiftçilerimiz. Buralara gelip de ‘Ananı da al git’ diyenler… Bu memleketin tarıma dayalı en temel girdilerini bile ithalata bıraktınız. Şimdi 31 Mart’a kadar narkoz veriyorlar. Bakanımız diyor ki, ‘seçimlerden sonra bir fatura çıkacak…’ İnsan başına yağan karı eritir. Evet ama neden bu kar hep benim vatandaşımın başına yağıyor?” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG