Erişilebilirlik

Akıner: ’Oy Kullanın Çünkü Her Oy Önemli’


Akıner:’Oy Kullanın Her Oy Önemli’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:27 0:00

Washington’daki Türkiye Politika Merkezi’nin (TPC) Başkanı Ata Akıner “önemli olan hangi partiye oy vereceğiniz değil, farklı siyasi görüşlere rağmen diyalog kurmayı başarmaktır” diyor. Akıner aksi halde 'kendimiz çalar kendimiz oynarız, bu da bir işe yaramaz' diye konuşuyor

Türkiye Politika Merkezi Başkanı Ata Akıner, seçim çalışmalarıyla ilgili olarak Hülya Polat’ın sorularını yanıtladı ve sandık başına gitmenin önemini vurguladı. Amerika’da Türk seçmenlerin ilk kez genel seçimde oy kullanabildiğini hatırlatan Ata Akıner, şu ana kadar verilen oy sayısının az olduğunu belirtti. Türk Büyükelçiliği’nden aldıkları rakamları paylaşan Akıner, Amerika’da yaşayan Türkler’e yakınlarını oy vermeye teşvik etmeleri çağrısında bulundu.

TPC Başkanı Ata Akıner, çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:

“Türkiye Politika Merkezi 2010’da kuruldu.Biz burada bir think tank, düşünce kuruluşuyuz; ayrıca bir sivil toplum örgütüyüz. Türkiye’nin daha adil, laik, kapsayıcı ve demokratik bir ülke olması için çalışmalar yapıyoruz. Bizim için önemli olan tarafsız ve bağımsız bir kuruluş olarak hareket etmek. Birçok değişik konuda, en son da seçimler hakkında çalışmalar yapıyoruz ama Türkiye’nin ekonomisi, Türkiye’deki basın özgürlüğü gibi farklı konularda burada paneller, açık oturumlar düzenledik, düzenlemeye devam edeceğiz. Hepimiz gönüllüyüz.”

7 Haziran genel seçimleriyle ilgili çalışmalarını da paylaşan TPC Başkanı Ata Akıner, oy vermeye teşvik kampanyalarını da anlattı:

“İlk kez Amerika’daki Türkler geçen yıl cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandı. Bu yıl da ilk kez genel seçimlerde oy kullanıyoruz. Türkiye Politika Merkezi olarak oy vermeye teşvik kampanyamız var. http://www.VoteTurkiye.org 2008’de Obama kampanyasında çalışmıştım, bunun bir örneğini görmüştüm, ilk kez Amerika’da bu kadar geniş çapta bir kampanya düzenleniyor. Bütün eyaletlerdeki Türk dernekleriyle irtibata geçtik. Amacımız seçmenleri bilgilendirmek. Tabii ki T.C. Büyükelçiliği de güzel çalışmalar yapıyor ama bizim için de bir sivil toplum örgütü olarak herhangi bir partiye bağlı olmadan böyle çalışmalar yapmak çok önemli. Bir soru sorma hattı oluşturduk. Soruları cevaplıyoruz oradan ve çalışmalarımızın yararlı olduğu yolunda duyum alıyoruz. Ayrıca 4 Mayıs’ta da seçmenleri bilgilendirmek amacıyla bir panel düzenledik. Bütün parti temsilcilerinin biraraya geldiği bir forum oldu ayrıca büyükelçiliğin seçimlerden sorumlu diplomatı Arif Hakan Yeter de katıldı ve seçmenlere bilgi verdi. Kayıtları internet sitemize de koyduk.”
www.turkishpolicycenter.org
www.youtube.com/user/TurkishPolicyCenter

Türkiye Politika Merkezi TPC Başkanı Ata Akıner, tarafsız çalışmanın kendileri için çok önemli olduğunun altını çiziyor ve diyaloğun önemini vurguluyor:

“Benim için siyasi parti önemli değil, AKP’ye, CHP’ye, MHP’ye HDP’ye oy verebilirsiniz. Benim için önemli olan kime oy verdiğiniz değil, önemli olan biraraya gelip bir diyaloğa başlamak. Yoksa ‘kendimiz çalıp kendimiz oynarız.’ Hiçbir yere de varamayız.”

ABD'de Oy Kullanma Oranı Çok Düşük

Türkiye Politika Merkezi’nin Washington Büyükelçiliği’nden aldığı bilgiye göre, 29 Mayıs sabahı itibariyle kullanılan oy sayısı şöyle: Washington 1855, Miami 533, New York 5195, Los Angeles 1644, Houston 1595, Chicago 1357, Boston 1348.

Amerika’da toplam 90,745 kayıtlı Türk seçmen var. Şu ana kadar bunların 13.527 (%14,9) oy kullandı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG