Erişilebilirlik

Akdeniz'de Yüzlerce Göçmen Kayıp


Sağ kurtarılan bir kaçak göçmen
Sağ kurtarılan bir kaçak göçmen

Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken tekneleri batan yaklaşık 700 kaçak göçmenden sadece 28'i kurtarıldı. Yetkililer Akdeniz'de meydana gelen en ölümcül deniz kazasında yüzlercesinin hala kayıp olduğunu bildiriyor

Yaklaşık 700 kaçak göçmenin daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken Libya açıklarında teknelerinin batması sonucu ölmelerinden korkuluyor.

Yetkililer Pazar günü 28 kişinin kurtarıldığını ve denizden 24 ceset çıkarıldığını ancak yüzlercesinin hala kayıp olduğunu açıkladı.

Akdeniz’de meydana gelen en ölümcül deniz kazasında teknenin İtalyan Lampedusa adasının 193 kilometre güneyinde alabora olduğu bildiriliyor. Alaboraya göçmenlerin yaklaşan bir şilebe seslenmek için teknenin bir tarafında toplanmalarının yol açtığı sanılıyor.

Avrupalı liderler, Afrika ve Ortadoğu’dan binlerce kişinin yoksulluk, savaş ve siyasi karışıklıktan teknelere doluşarak kaçmaya çalıştıkları göçmen krizine acil önlem alınması çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği dışpolitika yetkilisi Federica Mogherini, Brüksel’in gecikmeden bu tradejiye son vermesi zamanı geldiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande güvenlik yetkililerinin geçen yıl Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken 4,000 kişinin ölmesine yol açan insan kaçakçılığıyla mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG