Erişilebilirlik

Tel Abyad Sınır Kapısı ÖSO Kontroluna Geçti


Tel Abyad Şehir Merkezinde Şiddetli Çatışmalar
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Suriye'ye yönelik başlattığı operasyonun 5'inci gününde Tel Abyad'ın bir bölümü ÖSO kontroluna geçti.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında bulunan Tel Abyad kenti bölgesinde yoğunlaşan operasyon kapsamında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından öğle saatlerinde Tel Abyad'ın batısı ve Gümrük Kapısı ÖSO birliklerinin kontroluna geçti.

Kent merkezindeki bazı mahallelerde çatışmalar yaşanırken, yerel kaynaklara göre kentin stratejik açıdan önemli noktalarının da ele geçirildiği yönünde bilgiye ulaşıldı.

Akçakale'de kutlamalar yapıldı

Tel Abyad kentinin alınmasının ardından Akçakale'de kutlama yapıldı.

Onlarca aracın katıldığı kutlama konvoyunda vatandaşlar Türk bayrağı açarak ve kent merkezinde tur atarak basın mensuplarının toplandığı alana geldi.

ÖSO Tel Abyad'da Kontrol Sağladı Akçakale'de Kutlamalar Yapıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Öte yandan akşam saatlerinde karanlığa gömülen Tel Abyad kent merkezinden zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ediyor.

Akçakale'de bir eve havan mermisi isabet etti

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi sınırındaki Tel Abyad'ın alınmasından önce burada şiddetli çatışmalar sürerken Akçakale'de bir eve havan mermisi isabet etmişti.

Akçakale'de Bir Eve Havan Mermisi İsabet Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Havan mermisinin Akçakale ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki iki katlı evin birinci katına havan düştüğü öğrenildi. Havanın düştüğü evde boş olduğu için ölen ya da yaralanan olmadı.

Üst katta yaşayan yaşlı bina sakini ise büyük panik yaşadı. Sesi duyan yurttaşlar yukarı çıkarak bu kişiyi aşağıya indirdi.

Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Havan mermisinin düştüğü yerde büyük bir yarık oluştu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG