Erişilebilirlik

Akar: ‘İdlib’de Bir Şehidimiz Daha Var’ 


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’de bir Türk askerinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. TBMM’deki kapalı oturumdan ayrılırken konuşan Akar, “İdlib’de bir şehidimiz daha var”dedi. Milli Savunma Bakanı, İdlib’deki gelişmelerle ilgili kapalı oturumdaki görüşmeler içinse “milli mesele” demekle yetindi.

Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Suriye hükümet güçlerinin saldırısında bir askerin hayatını kaybettiği, 9 askerin de yaralandığı bilgisi verildi. Açıklamada, “Bahar Kalkanı bölgesinde bulunan unsurlarımıza Rejimin açtığı ateş sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 9 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede 82 Rejim hedefi derhal ateş altına alınmış, vurulmaya devam edilmektedir” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; ateş altına alınan Rejim hedeflerinden 9 tank, 2 obüs, 6 ÇNRA (çok namlulu roketatar) ve 2 askeri aracın imha edildiği, 299 Rejim askerinin de etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir.”

Bu son kayıplarla birlikte, Türkiye’nin Suriye hükümet güçlerine karşı savaşan muhaliflere destek için geçen ay bölgeye binlerce asker ve askeri ekipman göndermesinden bu yana hayatını kaybeden Türk askeri sayısı 57’ye yükseldi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG