Erişilebilirlik

AK Parti’nin Gaziantep Adayları


31 Mart 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak kuran AK Parti'nin büyükşehir ve ilçelerin ortak adayları tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı aday tanıtım toplantısında Erdoğan önce spor salonu dışında toplanan kalabalığa hitap etti daha sonra ise kapalı spor salonundaki partililerle bir araya geldi.

Salonda gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından adayları tanıtan Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Fatma Şahin, Şahinbey ilçe Belediye Başkanlığı içinMehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil ilçe Belediye Başkanlığı için Rıdvan Fadıloğlu, Araban ilçe Belediye Başkanlığı için Mehmet Özdemir, İslahiye İlçe Belediye Başkanlığı için Kemal Vural, Nizip ilçe Belediye Başkanlığı için Mehmet Sarı, Nurdağı ilçe Belediye Başkanlığı için Ökkeş Kavak, Yavuzeli İlçe Belediye Başkanlığı için Mustafa kemal Sakaroğlu, Oğuzeli ilçe Belediye Başkanlığı için(Cumhur ittifakı) Mehmet Sait Kılıç, Karkamış ilçe Belediye Başkanlığı için ise (Cumhur ittifakı) Mehmet Seydi Yılmaz'ın ismini okudu.

AK Parti’nin Gaziantep Adayları
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:39 0:00

Açıklanan adaylar için vatandaşlar ne dedi?

Toplantının ardından ismi açıklanan adaylarla ilgili görüşleri alınan vatandaşların bazıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdiri olarak nitelendirdikleri adaylar için doğru seçim tespitinde bulunurken, bazıları ise adayları beğenmedi.

Vatandaşlardan AK Parti dışında bir alternatiflerinin olmadığını söyleyen Abbas Kemeç, ''Reis ne derse o başımızın tacıdır. Daha önce belediye başkanlığı yapanlardan da memnunduk zaten dedi. Daha öncekileri de gördük, bunların hiç çalışmayanı onların çok çalışanından daha eftaldir'' ifadesini kullandı.

Adı açıklanan adaylardan hiç birini olumlu değerlendirmediğini belirten Ahmet Yamaç ise, ''Şu anda vatandaş olarak mağdur durumdayız, her şeyin fiyatı iki katına çıkmış durumda. Adaylardan Şahinbey İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Tahmazoğlu biraz daha iyi ama diğer adayları beğenmedim'' ifadelerini kullandı.

Adayları beğendiğini söyleyen Ahmet Özsöyler, '' Mevcut adaylar içerisinde en iyileri bunlardı ve bunlar seçildi. Kentin sorunlarını ve çözümlerini de biliyorlardı. Dolayısıyla olumlu bir sonuç oldu'' diye konuştu.

Adaylarla ilgili mevcut başkanların yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını vurgulayan Nazan Polat isimli vatandaş, ''Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yapmış olduğu çalışmalardan memnunuz. İnsanların da yapılan hizmetlere bakarak doğru karar vermesi gerekir. Tercihlerin hayırlı olmasını dileriz'' dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG