Erişilebilirlik

AK Partili Siyasetçilere 2 Günde 2 Suikast


Van’ın Özalp İlçesinin ardından, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinin AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert, silahlı saldırıya uğradı. Aktert olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıyı PKK üstlendi. HDP ise siyasetçilere yönelik saldırıları kınadı.

Olay dün gece meydana geldi. Akaryakıt istasyonu işleten AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert, istasyona gelen bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Aktert, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlar olay yerinden kaçtı. Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Deryan Aktert'in geçen yıl da silahlı saldırıya uğradığını söyledi. Olayın ardından valilikten yapılan açıklamada, saldırganların PKKlı olduğunun değerlendirildiği belirtildi. Açıklama şöyle ”İlimiz Dicle ilçesinde 10.10.2016 günü saat 2.5 sıralarında Diyarbakır ili AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, ilçe merkezindeki akaryakıt istasyonu ofisinde bulunduğu esnada bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapıldığı değerlendirilen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Dicle Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, değerli ailesine sabırlar dileriz. Olayın fail ya da faillerinin yakalanması için çok yönlü çalışmalar başlatılmıştır."

Bu arada PKK akşam saatlerinde internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi. HDP ise siyasetçilere yönelik saldırıları kınadı. Eş Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş imzasıyla yapılan açıklamada, “Siyasi cinayetleri en sert biçimde kınıyoruz. AKP'nin çeşitli düzeylerdeki yöneticilerini hedef alan siyasi cinayetleri işleyenler hiç bir meşru gerekçeyi ileri süremezler. Bir siyasi partinin yöneticisi olmak hiç bir insan için suçlanma ve hedef alınma nedeni olamaz. AKP Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ve ondan önceki siyasilerin katledilmesini kınıyor, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” denildi.

Saldırılara bir tepki de Diyarbakır Barosundan geldi. Barodan yapılan açıklamada, sivil siyasete yönelik saldırılar kınandı.

Dün de Van’ın Özalp İlçesinde, Ak Partili İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG