Erişilebilirlik

Aileleri Olmayan Mülteci Çocuklar Amerika'ya Gelebilecek mi?


Aileleri Olmayan Mülteci Çocuklar Amerika'ya Gelebilecek mi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Aileleri olmayan ve koruyucu ailelerin yanına yerleştirilmek üzere Amerika’ya gelecek olan mülteci çocukların durumu, belirsizliğini koruyor. Refakatsiz Mülteci Çocuklar Programı, yeni seyahat yasağı uygulamasının etkileri konusunda bazı şüpheleri olduğunu bildiriyor.

Kichelle Coleman, mülteci çocukları koruyucu ailelerin yanına yerleştiren bir yardım kurumu için çalışıyor ve şu anda mülteci çocukların ne zaman Amerika'ya geliş yapacaklarını bilemediklerini belirtiyor.

Washington’da yaşayan Irene Stevenson, korucuyu annelik sertifikası sahibi. Stevenson, evini, Somalili mülteci bir kız çocuğuna açmaya hazırlanıyor.

Maryland eyaletinde yaşayan Ralbovsky ailesi ve Irene Stevenson için durum, Trump Yönetimi’nin mültecileri de kapsayan seyahat yasağı nedeniyle belirsiz.

Joe Ralbovsky, konuyla ilgili şu ana kadar neredeyse yüzlerce kişi ile konuştuklarını ancak hiç kimseden kesin bir cevap alamadıklarını belirtiyor.

Bunun nedeni, yeni başkanlık kararnamesinde Amerika’ya seyahatine izin verilen yakın aile bireyleri tanımının yeterince açık olmaması.

Dışişleri Bakanlığı ve Mülteci Yerleştirme Dairesi, Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtsız bıraktı. Şu anda beklemede olan koruyucu aileler içinse öncelik, hükümet politikaları değil, bir çocuğa kucak açma sorumluluğu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG